'Klavyedeki mikroplardan düzenli temizlikle kurtulabilirsiniz'

Bilgisayar başında yenen yemeklerden dökülen kırıntılar ve el temizliğine özen göstermemek, zamanla klavyede bakteri üremesine neden oluyor.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 29 Mayıs 2012 12:05, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Bilgisayar kullanıcılarını bilgilendiren Pratik Servis, bilgisayar kullanıcılarını klavyelerini düzenli olarak temizlemeleri konusunda uyardı.

Bilim insanları ise enfeksiyonlara yol açan tehlikeli bakterilerin klavyelerde bulunabileceğine dikkat çekiyor. Klavyede bulunan milyonlarca mikrobun ishal ve kusmaya yol açabileceği belirtiliyor. Ayıca, gribal enfeksiyonlar da klavyeler üzerinden kullanıcılara bulaşabiliyor. Tüm bu risklerden uzak durabilmek için, temizlik alışkanlıklarına klavye temizliğini de eklemek gerekiyor.

BİLGİSAYAR NASIL TEMİZ TUTULUR?

Öncelikle el temizliğine özen gösterilmeli. Mikropların çoğu cilt, ağız ve burun çevresinde yaşama alanı buluyor. En yoğun olduğu bölgelerden biri de eller. Ellerden klavyeye bulaşan bakteriler çoğalacakları yeni bir çevreye kavuşuyor. Ne kadar el temizliğinize özen gösterilse de klavyeden mikrop bulaşması büyük olasılık. Şahsi bilgisayar kullanılsa da eller sık sık yıkanmalı. Mecbur kalmadıkça başkalarının bilgisayarı kullanılmamalı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber