Etkinder 30 kadına girişimcilik eğitimi verdi

Etkin Kadınlar Kültür ve Dayanışma Derneği (Etkinder), KOSGEB işbirliği ile 30 kadına uygulamalı girişimcilik eğitimi verdi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 29 Mayıs 2012 12:13, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Eğitimi başarıyla tamamlayan kadınlar sertifikalarını törenle aldı.

Ördekli Kültür Merkezi'nde düzenlenen sertifika törenine Vali Yardımcısı Mustafa Güney, Etkinder Yönetim Kurulu Başkanı Canan Arıkan, Bursa Valiliği Kadının Statüsü Birimi Koordinatörü Emine Yıldız, İş Kur İl Müdürü Kasım Tilki, TKS Belgelendirme Genel Müdürü Tülin Tüzün, BUGİAD Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Şakir Umutkan, KOSGEB Bursa Merkez İl Müdürü Ahmet Akdağ ile çok sayıda davetli katıldı.

Törenin açılışında konuşan Vali Yardımcısı Mustafa Güney, kadın istihdamı konusunda Türkiye'nin arka sıralarda kaldığını hatırlattı. Kadının güçlenmesinin önemli olduğunu vurgulayan Güney, bu yöndeki çalışmaların umut verici olduğunu dile getirdi. Girişimcilik ruhunun altın değerinde olduğunu belirten Güney, verimli çalışmaları nedeniyle Etkinder, İş-Kur ve KOSGEB'i tebrik etti.

Etkinder Yönetim Kurulu Başkanı Canan Arıkan, girişimci adaylarını desteklemeye devam edeceklerini dile getirdi. Eğitimci Tülin Tüzün ise kadınların istihdama destek olacağını belirterek, girişimciliğin önemine dikkat çekti.

Bursa Valiliği Kadının Statüsü Birimi Koordinatörü Emine Yıldız, istihdam destekli her projeyi çok beğendiğini ifade etti.

KOSGEB Bursa Merkez İl Müdürü Ahmet Akdağ, ekonomik ve sosyal anlamda girişimciliğin üzerinde durmak gerektiğini vurguladı. Girişimcilerin iş kurmasını ve başkalarını çalıştırmasını beklediklerini anlatan Akdağ, başarılı küçük işletmeler kurulsun, bu işletmeler uzun ömürlü olsun diye girişimcilik desteğinin kurulduğunun altını çizdi. Akdağ, geçtiğimiz dönem girişimcilere verilen 27 bin hibenin de 30 bin olarak arttığı müjdesini verdi.

Eğitimin ardından sertifikasına kavuşan Begüm Bülbül Uzunoğlu ise şunları söyledi: ?Bu eğitimle iş fikrimi daha da geliştirdim, bilmediğimiz pek çok şeyi bu eğitim sayesinde öğrendik. Bir kadın olarak destek alacağını biliyor olmanın ne kadar güzel olduğunu bilmek çok güzel bir duygu.?

Konuşmaların ardından girişimci adaylarına sertifikaları verildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber