Sağlıkçılar, Hıncal Uluç ve Petenk Dinçözü protesto etti

Haber Giriş : 21 Haziran 2005 15:45, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Hemşireler hakkında fıkra yazan Hıncal Uluç ile bir klibinde hemşire kılığına giren Petek Dinçöz'ü eleştiren sağlıkçılar, klibin yayından kaldırılması için herkesin RTÜK'e şikayette bulunmalarını istedi.

Konuyla ilgili olarak açıklama yapan Memur Sağlık-Sen Sivas Şube Başkanı Ümit Doğan, hemşirelerin zor şartlar altında kutsal bir görev yaptıklarını söyledi. İnsanların yaşam mücadelesine destek olan hemşireleri kimsenin rencide edemeyeceğini belirten Doğan, "Son günlerde hemşirelerimizi rencide erden birçok olay gelişmektedir. Dün bu Hıncal Uluç'un fıkrasıydı. Bu gün ise Petek Dinçöz'ün klibi oldu. Hiç kimsenin bir meslek gururu, hele hele de insanların yaşam mücadelesinde ona destek olan hemşirelerimizi rencide etmeye hakkı yoktur. Birileri ekonomik çıkarları için bir meslek gurubunu rencide edecek, toplum içindeki itibarını düşürmeye çalışacak, bizler de sessiz kalacağız. Böyle bir şey yok. Bizler Sağlık-Sen olarak bu olayın sonuna kadar takipçisi olacağız" dedi.

Doğan, isteklerinin hemşirelik gibi kutsal bir mesleğe yapılan saldırıların durdurulması olduğunu da kaydederek, "Bu görev hepimize düşüyor. Kaseti satın almayarak, klibi izlemeyerek, gerekirse klibi yayınlayan kanalları da izlemeyerek tepkimizi ortaya koymak gerekir. Ayrıca medyamızın da bu konuda duyarlı olması gerektiğini düşünüyoruz. Bu olaya magazinsen olarak değil, toplumsal duyarlılık refleksi ile bakıp yanlışı düzeltmesine katkıda bulunmasını istiyoruz" diye konuştu.
Doğan, açıklamasının sonunda tüm insanların bu konuda duyarlılığa davet ederek, klibin yayından kaldırılması için RTÜK'e başvuru yapmalarını istedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber