Eğitim-Sen Erciş Şubesi'nden şiir ve müzik dinletisi

Van'ın Erciş ilçesinde Eğitim-Sen temsilciliği tarafından 23 Ekim 2011 tarihinde yaşanan depremde hayatını yitiren 76 öğretmenin anısına dayanışma şiir ve müzik dinletisi düzenlendi.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 29 Mayıs 2012 13:50, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Kışla Caddesi üzerinde bulunan Kışla Konteynır Kenti Umut Kültür Evi'nde düzenlenen geceye Van Depremzedeler Derneği üyeleri, Erciş İlçe Milli Eğitim Şube müdürleri, Sosyalistler Meclisi Üyeleri ile birlikte çok sayıda öğretmen katıldı. Depremde yaşamını yitirenler anısına bir dakikalık saygı duruşundan sonra depremde yaşamını yitiren öğretmenler anısına şiir okundu. Gecede Erciş İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Ahmet Erdoğan'ın depremde yaşananları anlatan şiiri okumasının ardından, salonda duygusal anlar yaşandı. Olcay Yurdakul isimli öğretmenin okuduğu şiir ise geceye damgasını vurdu.

Şiirlerin okunmasının ardından, konuşma yapan Eğitim-Sen Örgütleme Sekreteri ve Eğitim-Sen Erciş Şube Temsilcisi Ebubekir Dikmen, kalemlerin ve dillerin sustuğu tek konuşan lisanın silah sıkıcılarına şiirleri ve türküleri ile haykıracaklarını dile getirerek, ?Bırakın, insan gülüşüne dokunmayın artık. Bırakın, insan korkmasın, insan insan olma özgürlüğü ile yaşasın. Bırakın insan kardeşliği ve barışı tatsın. Bizler yaşadığımız toplumda birçok acılar yaşadık. Son olarak ilçemizde meydana gelen depremde 76 meslektaşımızı kayıp ettik. Yaşanılan depremde sendika olarak bütün öğretmenlerin yanında olduk. Bu anlamda emeği geçen bütün arkadaşlarıma teşekkür ediyorum? dedi.

Dikmen'in konuşmasından sonra program Kürtçe, Türkçe şiir ve müzik dinletisi ile gece geç saatlere kadar devam etti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber