THY'de 104 uçak seferi iptal edildi

TBMM'de, havacılık sektöründe grev ve lokavt yapılmamasını öngören kanun teklifinin bugün gündeme alınacağı haberi üzerine, bazı havacılık çalışanları greve gitti. Bu sebeple, 104 uçak seferi iptal edildi. Çalışanların eylemi sürüyor.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 29 Mayıs 2012 13:56, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Havacılık sektöründe grev yapılmasını önlemek için çıkarılması öngörülen yasayı protesto eden Hava-İş Sendikası'na bağlı Türk Hava Yolları çalışanları greve gitti. Çok sayıda çalışan işe başlamadı. Bu yüzde, iç ve dış hat seferi yapan birçok uçak hareket edemedi.

THY'nin 104 iç ve dış hat seferinin iptal edildiği öğrenildi. Dış Hatlar Terminali'ne gelen çalışanlar alkışlarla kanun teklifini protesto etti. Greve gitmeyip, çalışan pilot ve hostesler de eylemciler tarafından alkışlarla protesto edildi. Uçakları kalkmayan yolculara THY, otel tahsis etti.

Arkadaşlarının meşru bir zeminde hareket ettiğini söyleyen Hava-İş Genel Eğitim Sekreter Yardımcısı Şaziye Tülay Erinç, ?Türk Hava Yolları kendilerini tehdit etmektedir. Havacılık çalışanlarının grev kapsamı dışına alınması TBMM Genel Kurulu'na gelmektedir. Bizim için grev kararı almak çok önemlidir. Biz grev aşığı değiliz. 1991 yılından beri grev yapılmamaktadır. Bu eylem 38 gün sürmüştür. Bizim iş kolumuzda grev kararını almak ilk bir ayda seferlerinin yüzde 75'inin iptalini gerektirir. 152 ülkede böyle bir uygulama yok.? dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber