Polis, terör saldırısında asıl şüphelinin peşinde

Pınarbaşı İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne düzenlenen terör saldırısında olayla ilgili asıl şüphelinin firarda olduğu ve yakalanması için çalışıldığı öğrenildi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 29 Mayıs 2012 14:06, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Pınarbaşı İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne düzenlenen terör saldırısında olayla ilgili asıl şüphelinin firarda olduğu ve yakalanması için çalışıldığı öğrenildi. Hakkında 'yurt dışına çıkış yasağı' alınan B.Ö.'nün, eylemin bütün ayrıntılarından haberdar olduğu ve teröristlere yardım yataklık edenler arasında kilit isim olduğu anlaşıldı.

Kayseri Pınarbaşı İlçe Emniyet Müdürlüğü ve lojmanlarına yönelik canlı bombalı terör saldırısında, polis memuru Ahmet Geben şehit olmuş, teknisyen yardımcısı İsmail Sakın ağır olmak üzere, toplam 18 kişi de yaralanmıştı. Olayda saldırıyı yapan 2 terörist de öldü.

Terör saldırısıyla ilgili ayrıntılar ortaya çıkmaya başladı. Olayda kullanılan bomba miktarının 50 kilonun üzerinde, A-4 patlayıcı ile özel tekniklerle bombanın etki gücünün artırıldığı belirtildi. Eylemin asıl hedefinin, Kayseri merkez ve Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün yakınları olduğu yönündeki iddialar da doğrulanmadı. Gözaltına alınan şahısların ifadeleri, patlatılan araç plakası ve elde edilen diğer bulgulara göre eylemin hedefinin Ankara olduğu bilgisini doğruluyor. Tam nokta ise şüpheli ifadelerinden anlaşılamadı. Patlayıcı miktarı gözönünde bulundurulduğunda, hedefin çok daha büyük ses getirecek bir eylem olduğu anlaşılıyor. Olayda canlı bomba olan eylemcilerden birisinin, yapılan incelemede sahte kimlik taşıdığı anlaşıldı. Gaziantep'te gözaltına alınan aracın satışını yapan N.Ö.'nün daha önce de terör olaylarından cezaevine girdiği ve kısa süre önce tahliye olduğu öğrenildi. Eylemde patlatılan bombanın taşınmasında kullanılan Toros marka bir araç da Gaziantep'te yakalandı.

KİLİT KİŞİ ARANIYOR

Suriye'den Türkiye'ye giriş yapan canlı bomba 2 terörist ile yardım yataklık yapanlar arasında bağ kuran bir şahsın ise aranmasına devam ediliyor. B.Ö. isimli şahsın, saldırıda kilit isim olduğu belirtildi. Firari şüphelinin yakalanması için çok sayıda yere baskın düzenlendi, ancak yakalanamadı. Hakkında daha önce Gaziantep Emniyeti'nde terör suçundan işlem yapıldığı öğrenilen şüphelinin, yurt dışına kaçma ihtimali de değerlendirildi. Hakkında adli makamlardan ?yurt dışına çıkış yasağı' alındı. Şahsın yakalanmasının an meselesi olduğu ifade ediliyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber