Palandöken'de Kur'an bülbülleri diploma aldı

Palandöken Müftülüğü'ne bağlı Kur'an kurslarındaki eğitimlerini tamamlayan 720 kız öğrenci için Yenişehir Alışveriş Merkezi Kültür Merkezi'nde mezuniyet töreni düzenlendi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 29 Mayıs 2012 14:33, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Kur'an bülbülleri mezuniyet coşkusu yaşadı. Palandöken Müftülüğü'ne bağlı 12 Kur'an kursunda eğitim ve öğrenimlerini tamamlayan 720 öğrenci törenle diplomasını aldı. Kültür Merkezi'ndeki mezuniyet programı İstiklal Marşı'nın okunması ve Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başladı.

Palandöken Müftüsü Mustafa Baytar, güzel bir bahar gününde 720 öğrenciyi mezun etmenin sevincini yaşadıklarını söyledi. Baytar, toplumu din konusunda aydınlatmakla görevli olan Diyanet İşleri Başkanlığı'nın, din eğitimi faaliyetlerini öncelikle camiler ve Kur'an kursları aracılığı ile yürüttüğünü ifade etti. Müftü Baytar, Kur'an kurslarının din eğitiminin yanı sıra İslam dininin kaynağı Kur'an-ı Kerim'inde doğru öğretilip hıfz edildiği önemli eğitim merkezlerinden birisi olduğuna vurgu yaptı. Kur'an-ı Kerim'in asırlardır insanlık için şifa ve rahmet çeşmesi olduğuna işaret eden Baytar, "Dinimizin ana kaynağını teşkil eden Kuran-ı Kerim Yüce Allah'ın insanlığa gönderdiği en son evrensel çağrısı, ilahi hikmetin meşalesi, sonsuz feyiz ve mutluluk kaynağıdır. İnsanlık için şifa ve rahmet çeşmesidir. Kuran-ı Kerim çağları aşarak büyük bir ihtimamla günümüze kadar muhafaza edilen büyük bir mucizedir. Kuran-ı Kerim'i Yüce Allah indirdi. O'nu koruyacak olanda O'dur. Yüce Kitabımızın korunması onun öğrenilmesi anlaşılması ve yaşanılması ile olur. Kuran'ı ilk öğrenen ve öğreten Hz. Peygamberimiz olmuştur. 'Sizin en hayırlınız Kuran'ı öğrenen ve öğreteninizdir.? diye buyurmuştur.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber