Patronunun kredi kartını boşaltan muhasebeci tutuklandı

Kütahya'da, çalıştığı firmanın işletmecisine ait kredi kartını çekmeceden alıp bilgilerini değiştiren ve arkadaşlarına para karşılığında kredi kartını veren muhasebeci tutuklandı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 29 Mayıs 2012 16:45, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Edinilen bilgilere göre; İ.D., ATM'ye gidip para çekmek istediği esnada, hesabında bakiyenin olmadığını görüp banka görevlileri ile görüştü. Banka görevlilerinin hesaptan 17 bin TL kullanıldığını belirtmesinin ardından i.D., durumu Kütahya İl Emniyet Müdürlüğü Bilişim Suçlarla Mücadele Şubesi'ne şikayette bulundu. İ.D.'a ait işletmede muhasebeci olarak çalışan Hasan Hüseyin Çetin'in, çalışma odasına girdiği ve bir müddet sonra odadan çıktığını tespit eden polis, Çetin'i gözlatına aldı.

Çetin, polise verdiği ifadede, i.D.'a ait kredi kartının odasındaki çekmecede olduğunu, i.D.'ın bu kartı yalnızca internet bankacılığında kullandığını ve kartın hemen yanında şifre ile nüfus cüzdanı fotokopisinin bulunduğunu söyledi. Çetin, önce telefonla bankaya anne kızlık soyadının değişmesi için faks çektiğini, daha sonra telefonla arayarak, karta kayıtlı olan telefon numarası ve şifreyi değiştirdikten sonra işletmeden ayrıldığını söyledi.

Kartta 17 bin TL limit olduğunu bilen Çetin, daha önceden aralarında alacak verecek meselesi olan Recep Gök'le telefonla görüşüp, kendisine 3 bin TL vermesi karşılığında 17 bin TL limitli kartı kendisine teslim edeceğini söyledi. Çetin'den kartı teslim alan Recep Gök, bir gün bekledikten sonra kendisinden borç isteyen iki bayan arkadaşına kartı vererek bir kuyumcudan altın almalarını, daha sonra da kendisine ödemesini söyledi. İki kadın, Cumhuriyet Caddesi sevgi yolu üzerinde bulunan bir kuyumcudan 385 TL değerinde iki küçük altın aldıktan sonra kartı Recep Gök'e teslim etti.

Gök, kartın takip edilmediğini anladıktan sonra Gaybi Efendi Mahallesi Menderes Caddesi Sanayi Kavşağı'nda bulunan bir benzinlikten 10 bin TL değerinde sigara, kontör, akaryakıt ve gıda malzemesi aldıktan sorna ayrıldı. Gök, 4 bin 500 TL borcu olan bir markete giderek burada da pos cihazından 4 bin 500 TL çektirdi.

Güvenlik kamera kayıtlarını inceleyen Bilişim Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, konuyla alakalı olduğu öğrenilen Gök'ün yanısıra Hakan Mayda ve iki kadını gözaltına aldı. 4 Kişi, polisteki ifadelerinin arından, cumhuriyet savcılığındaki ifadelerinin ardından çıkarıldıkları mahkemede Recep Gök ve Hakan Mayda tutuklanarak Kütahya E Tipi Kapalı Cezaevi'ne konuldu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber