30 işçinin ölümüyle sonuçlanan grizu olayının davası, ileri tarihe ertelendi

Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK) maden ocağında 17 Mayıs 2010'da meydana gelen ve 30 işçinin hayatını kaybettiği grizu olayıyla ilgili 28 sanığın yargılanmasına devam edildi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 29 Mayıs 2012 16:46, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Zonguldak 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davanın son duruşmasına, tutuksuz yargılanan 28 sanıktan 23'ü ile mağdur aileler ve avukatları katıldı. Mahkeme heyeti, elektrikçi bilirkişi Cengiz Evren'i tanık sıfatıyla dinledi. Evren, grizu patlamasından 29 gün sonra olay yerine elektrikçi bilirkişi olarak girdiğini, ocakta yaptığı incelemede patlamanın elektrik aksamından kaynaklandığına dair herhangi bir emare görmediğini, raporunu buna göre hazırladığını anlattı. Mahkeme heyeti, daha sonra bazı sanık ve tanıkları dinledi. Yeni bilirkişi raporu hazırlanmasına karar veren heyet, duruşmayı erteledi. Hayatını kaybeden işçilerin yakınları davanın sonuçlanmamasına tepki gösterdi.

OLAYIN GEÇMİŞİ

TTK Karadon Müessese Müdürlüğü maden ocağının eksi 540 kodunda galeri açma işini üstlenen Yapı-Tek firmasına ait 30 işçi, 17 Mayıs 2010'da meydana gelen grizu patlamasında hayatını kaybetmişti. Olayın dördüncü günü kurtarma kafesiyle eksi 540 koduna inen TTK Kurtarma ekipleri, 28 cenazeyi yer üstüne çıkarmıştı. Engin Düzcük ve Dursun Kartal'ın cesetlerine ise faciadan 8 ay sonra ulaşılabilmişti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber