İstanbul'a 3. köprünün taliplisi Çeçen: Ülkemizin kredibilitesine güveniyoruz

İçtaş Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Çeçen, ihalesini aldıkları İstanbul'a 3. köprünün yapımına en kısa zamanda başlayacaklarını, kredi noktasında zorluk çekmeyeceklerini düşündüklerini söyledi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 29 Mayıs 2012 16:58, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İçtaş Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Çeçen, ihalesini aldıkları İstanbul'a 3. köprünün yapımına en kısa zamanda başlayacaklarını, kredi noktasında zorluk çekmeyeceklerini düşündüklerini söyledi. Çeçen, ?Biz ülkemizin kredibilitesine, ekonomide sağladığı ivmeden büyük yarar göreceğimizi ve finansmanı temin etmekte zorluk çekeceğimizi düşünmüyoruz. Kısa zamanda finansmanı çözeceğimizi düşünüyoruz.? dedi.

İstanbul Boğazı'na inşa edilecek 3. köprünün yapımını üstlenen İçtaş-Astaldi ortaklığı adına konuşan İçtaş Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Çeçen, projenin ülkeye hayırlı, uğurlu olmasını dileyerek, bu ihale sürecinin ilk ayağı olduğunu, tekliflerinin en uygun teklif olarak belirlendiğini fakat sürecin devam ettiğini söyledi. Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım'ın sözlerine atıfta bulunan Çeçen, finansmanı sağlamanın önemine dikkat çekerek, konuşmasına şöyle devam etti: ?Bu finansmanın konusunda da biz ülkemizin kredibilitesine, ekonomide sağladığı ivmeden büyük yarar göreceğimizi ve finansmanı temin etmede zorluk çekeceğimizi düşünmüyoruz. Kısa zamanda finansmanı çözeceğimizi düşünüyoruz. Zaten finansman çözülmeden de öz kaynaklarımızla işe başlayacağız.?

Öz kaynağın ne kadar olacağına dair bir soruya ise Çeçen, projenin şartlarına göre öz kaynak miktarının yüzde 25 olduğunu söyleyerek, projenin ön görülen bedelinin 2,5 milyar dolar olduğunu, projenin maliyetine göre değişebileceğini kaydetti. Ellerinden geldiğince en kısa süre projeye başlamayı düşündüklerini aktaran Çeçen, muhtemelen bu yılsonuna kadar başlamayı düşündüklerini, ne kadar yakın zamanda başlarsa o kadar kendi lehlerine olacağının altını çizdi.

Çeçen, önceki köprülerin yapım tarihlerine de değinerek, onların o dönemin şartlarına göre çok güzel şekilde yapıldığını, bu köprünün de bu yılların teknolojisine göre yapılacağını ve dünyanın en güzel, en gösterişli köprüsünden birisi olacağını duyurdu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber