Ambalaja 90 milyon lira yatıran Polinas, Manisa'dan dünyaya satış yapacak

Türkiye'nin gıda ambalaj filmi üreticilerinden Polinas, Manisa Organize Sanayi'deki yeni yatırımıyla dünyanın en büyük ambalaj şirketleri arasına girdi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 29 Mayıs 2012 19:01, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

. 90 milyon lira yatırımla kurulan tesis, Yıldız Holding fabrikalarının 55. halkası olacak. İlave 30.000 ton üretim kapasitesine sahip bu tesisle Polinas, dünyadaki ambalaj filmi sektöründe ilk 10 arasında yer alacak.

Geçtiğimiz yıl Avrupa'nın önde gelen ambalaj filmi şirketlerinden İtalyan Nuroll'u satın alarak gerek Türkiye'de gerekse Avrupa'da ambalaj sanayiinin önemli oyuncularından biri haline gelen Polinas'ın yeni tesisi, 30 Mayıs 2012 Çarşamba günü Manisa'da üretime başlıyor. Polinas, her yıl başta gıda olmak üzere farklı sektörlerin ihtiyacı için 100 bin ton ambalaj filmi (BOPP, CPP) üretiyor. Polinas, yatırımın ilk bölümü olan 30 bin tonluk yeni polyester ambalaj filmi tesisi ile dünyanın ilk 10 gıda ambalajı filmi üreticisi arasına girdi. Aynı zamanda Yıldız Holding fabrikalarının 55. halkası olarak faaliyete geçen tesis ile Polinas, uluslararası pazarların da başlıca tedarikçilerinden biri haline geldi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber