Otokoç Otomotiv 66 bin araç satışı ile 3 milyar lira ciro hedefliyor

Koç Otomotiv, 34 bin adedi Ford markalı olmak üzere 66 bin araç satışı gerçekleştirerek, yaklaşık 3 milyar lira ciro elde etmeyi hedefliyor.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 29 Mayıs 2012 19:14, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Otomotiv perakendecisi ve araç kiralama şirketi Otokoç Otomotiv, Alanya'da bulunan Ford marka araç satış ve servis noktasını Tosmur beldesinde bulunan yeni yerine taşıdı. Yeni yer için açılış ve kokteyl düzenlendi. Açılış kurdelesini Alanya Belediye Başkanı Hasan Sipahioğlu, Oba Belediye Başkanı Emin Hatipoğlu, Tosmur Belediye Başkanı Musa Özdemir, Koç Holding Otomotiv Grubu Başkanı Cenk Çimen, Ford Otosan Genel Müdürü Haydar Yenigün ve Otokoç Otomotiv Genel Müdürü Görgün Özdemir kesti.

Alanyalı turizmci işadamlarının da katıldığı açılışta konuşan Çimen, Otokoç Otomotiv'in 2012 hedefinin 34 bini Ford markalı olmak üzere 66 bin adet araç satışı gerçekleştirmek olduğunu kaydetti. Otokoç Otomotiv'in, müşteri odaklı anlayışıyla çalıştığını ifade eden Çimen, potansiyel gördüğü yerlerde yeni tesis yatırımlarına devam edeceklerini ifade etti. Türkiye'de yaygın 32 satış ve satış sonrası tesisi, 87 araç kiralama ofisi olmak üzere toplam 119 noktada faaliyet gösterdiklerini aktaran Çimen, otomotiv pazarının her 100 araçtan 9'unun satışını gerçekleştirerek 350 binden fazla müşterisine satış sonrası hizmet sunduklarını belirtti.

Çimen, 2. el araç satışı, sigorta, finansman, toptan yedek parça operasyonları ve 17 bin adetlik kısa ve uzun dönemli araç kiralama filosuyla Türkiye'nin en büyük otomotiv şirketlerinden biri haline geldiklerini kaydetti. Çimen, Otokoç'un Ford markalı araç satışlarının yüzde 28'ini gerçekleştirdiğini söyledi. Çimen, ''Bu yılki hedefimiz 34 bin adedi Ford markalı olmak üzere 66 bin araç satışı gerçekleştirerek yaklaşık 3 milyar lira ciro elde etmeyi planlıyoruz.'' dedi.

2012 yılında Otokoç Otomotiv'in 344 milyon lira yatırım yapacağını ifade eden Çimen, ?Otokoç Otomotiv, müşteri odaklı anlayışıyla çalışıyor ve potansiyel gördüğü yerlerde yeni tesis yatırımlarına devam ediyor.? şeklinde konuştu.

ALANYA ARAÇ KULLANMAKLA TÜRKİYE ORTALAMASININ 2,5 KATI

Bin kişiye düşen araç sayısının 329 adetle Türkiye ortalamasının yaklaşık 2,5 katı olduğu Alanya'nın otomotiv potansiyeline değinen Çimen, ?İşte bu potansiyeli oluşturan Alanyalıların otomotivle ilgili tüm çözümleri aynı çatı altında bulacakları, Otokoç hizmetlerinin ayrıcalığını yaşayacağı çağdaş ve modern Alanya tesisimizi hizmete açıyoruz.? diye konuştu.

Çimen, Ford'un önümüzdeki yıl 2 yeni modeli piyasaya süreceğini de açıkladı. Bu araçlardan birinin VIP hizmetinde kullanılmaya elverişli yeni bir minibüs modeli, diğerinin ise hafif ticari araç olacağını kaydeden Çimen, bu araçların, özellikle turistik bölgelerde çok yoğun ilgi göreceğini dile getirdi.

OTOKOÇ OTOMOTİV 2012'YE İDDİALI YATIRIMLARLA GİRDİ

2012'ye iddialı yatırımlar ile girdiklerini açıklayan Otokoç Otomotiv Genel Müdürü Görgün Özdemir, Otokoç Alanya'nın, bundan tam 16 yıl önce bir binanın altında 200 metrekarelik satış noktasıyla başladığını hatırlattı. 2004 yılında servis hizmetlerini de eklediği 500 metrekareli tesisinde bugüne kadar devam ettiklerini ifade eden Özdemir, yeni tesisin 400 metrekarelik showroom, bin 655 metrekarelik servis operasyonları ve diğer birimleriyle toplam 2 bin metrekarenin üzerinde kapalı alanda faaliyet göstereceklerini belirtti. Özdemir, ?Yeni tesisimizde Ford müşterilerimiz, Ford markasının geniş araç yelpazesi ile araçlarının her türlü bakım ve onarım hizmetini, ikinci el araçlarını değerlendirecekleri en uygun fiyatları, sigorta ve finansman seçeneklerini, Otokoç güvencesi ile satın alabilecekleri ikinci el araçları, kısaca tüm otomotiv perakendeciliği hizmetlerini bulabilecekler.? sözlerine yer verdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber