Başkan Gökçek, Keçiören'de BELMEK sergisi açtı

Büyükşehir Belediyesi'nin 1994 yılında 'Her ev bir atölye olacak' sloganıyla Başkentli kadınlara yönelik hizmete açtığı Meslek Edindirme Kursları (BELMEK) 2011-2012 eğitim sezonunu sergilerle sonlandırıyor.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 29 Mayıs 2012 19:24, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Başkent'in 6 bölgesinde 150 farklı noktadaki BELMEK'lerde yüzlerce kadın, bir yıldır edindiği bilgiyi, beceriyi, tecrübeyi her biri sanat eseri değerindeki ürünlerle beğeniye sunuyor. Keçiören bölgesi de Osmanlı İş Merkezi'nde düzenlenen yıl sonu sergisi ile el emeği göz nuru çalışmalarını sergilemeye başladı. Keçiören BELMEK'in 16 branştaki 850 öğrencisinin hazırladığı profesyonellere taş çıkartan serginin açılışını Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek ile eşi Nevin Gökçek, bürokratlar ve belediye meclisi üyeleri yaptı.

BELMEK'in Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin en çok iftihar ettiği projesi olduğunu vurgulayan Başkan Gökçek, ?Tam 18 senedir aralık vermeden devam ettiğimiz bu kursların sayısını 150'ye çıkarttık. Şu ana kadar 195 bin mezun verdik. Dile kolay, 195 bin mezun? Yani ortalama her sene 10 bin civarında mezunumuz olmuş. Bu kadar da geniş bir halkamız var.? diye konuştu. Başarılı çalışmalarının ardından Türkiye'deki diğer belediyelerin hemen hemen tümünün Ankara Büyükşehir Belediyesi'ni taklit ettiğini kaydeden Başkan Gökçek, ?Teker teker kurslar açıldı. Ama kesinlikle ve kesinlikle Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin kurslarının kalitesini yakalayabilmeleri mümkün değil. Bu nereden belli, sergilerden tabi ki.? ifadesini kullandı. Kursların sonunda ortaya çıkan eserlerden seçmeler yapıp her yerde sergiler açıldığına dikkat çeken Başkan Gökçek, eserleri gören herkesin beğenilerini dile getirerek, 'Bunlar profesyonellere taş çıkartıyorlar' yorumunu yaptığını aktardı.

Başkan Gökçek, eşi Nevin Gökçek ve BELMEK'in iki kursiyeri ile açılış kurdelesini kestikten sonra sergiyi gezdi. Resim, tezhip, ebru, gümüş, patchwork, ahşap boyama, giyim, makine nakışı, el nakışı, çini, rölyef, iğne oyası, şiş dantel, mefruşat branşlarında tüm yıl boyunca alınan eğitim sonrasında ortaya çıkan eserlerden oluşan sergideki ürünleri tek tek inceleyen Başkan Gökçek, öğretmen ve öğrencilerle de bol bol fotoğraf çektirdi. Başkan Gökçek, serginin finalini, Keçiören BELMEK'in yemek bölümünün hazırladığı birbirinden güzel lezzetlerin tadına bakarak yaptı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber