Rektör Dökmetaş'tan Rektör Uçar'a ziyaret

Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İlyas Dökmetaş ve Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Müdürü ve Halk Sağlığı ABD Öğretim Üyesi Doç Dr. İlhan Çetin, Bozok Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Tamer Uçar'ı ziyaret etti.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 29 Mayıs 2012 19:27, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Rektörü Uçar, ziyaretten duyduğu memnuniyetini dile getirerek, ortak paydanın iki üniversitenin gelişimine yönelik yapılacak işbirliği çalışmaları olacağını söyledi. Rektör Uçar, "Komşu ilimiz Sivas'ta bulunan Cumhuriyet Üniversitesi'nin değerli Rektörü bugün bizi ziyaret ettiler. Çok teşekkür ediyoruz. Sivas ve Yozgat illerinin birbirine benzeyen ortak özellikleri var. Her şeyden önce ikisi de çok geniş bir coğrafyada büyük bir nüfusa hitap eden üniversitelerdir. Tabi biz yeni bir üniversiteyiz, ama hızla gelişiyoruz. Bu anlamda Cumhuriyet Üniversitesi ile olan işbirliğimiz ve koordinasyonumuz daha da güçlenerek devam edecektir. Biz komşu üniversitelerle özellikle işbirliğine önem veriyoruz. Yozgat'a ve Sivas'ta zonatik hastalıklar, tularemi gibi Kırım Kongo Kanamalı Ateşi hastalığı gibi hastalıklar oldukça yaygın görülüyor. Bizim de Tıp Fakültemiz bu konularda daha etkin olabilmek için bir takım kararlar almış bulunmaktadır. Zonatik araştırmalar merkezi gibi bir oluşum içerisindeyiz. Bu anlamda da tecrübeli Cumhuriyet Üniversitesi ile işbirliği içerisinde olacağız." dedi.

Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İlyas Dökmetaş, Rektör Uçar'a gecikmeli de olsa hayırlı olsun ziyaretinde bulunduklarını belirterek, "Bu ziyaretimize daha önce de birkaç kez niyetlenmiştik, bugüne kısmet oldu. Yozgat ve Sivas Orta Anadolu'nun merkezinde, gelişmeye açık iki büyük şehrimiz. Bu üniversiteyi geleceğe çok iyi taşıyacağınıza inancım tamdır. Cumhuriyet Üniversitesi, Cumhuriyetin 50. Yılı anısına kuruldu. Şu anda 38 yaşında, size göre çok tecrübeliyiz, kardeş üniversite olarak ortak projeler yapabiliriz. Sizin güçlü yönlerinizi biz alırız, destek isteriz, sizden bizim güçlü yönlerimizden de sizlere destek vermek isteriz; ortak paneller, programlar, konferanslar çalıştaylar yapmak bizim için çok çok anlamlı. Cumhuriyet Üniversitesi ile Bozok Üniversitesi'nin el ele vererek birlikte çalışma yapabileceğini düşünüyorum.? diye konuştu.

Son günlerde Kırım Kongo Kanamalı Ateşi hastalığı yüzünden ölümlerin yaşandığına dikkat çeken Rektör Dökmetaş, "Sivas Cumhuriyet Üniversitesi dünyanın en büyük merkezi Kırım Kongo Kanamalı Ateşi hastalığı takibinde başarı oranımız çok yüksek. İran'da ve Rusya'da ölüm oranları yüzde 40, yüzde 50 iken bizde bu oran yüzde 5'in altına çekildi. Ciddi anlamda ortak çalışmalarımız olabilir. İnşallah gelecekte beraber güzel günlerimiz olur diyorum." ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından Rektör Uçar, günün anısına Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İlyas Dökmetaş'a Bozok Üniversitesi logolu, çini işlemeli tabak hediye etti. Rektör Dökmetaş ise Rektör Uçar'a Sivas Cumhuriyet Üniversitesi öğretim üyeleri tarafından hazırlanan kitap ve çini işlemeli tabak hediye etti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber