Çankırı'da öğretim materyalleri sergisi açıldı

Çankırı'da matematik ve fen bilimlerinde Özgün Öğretim Materyalleri Geliştirme Projesi kapsamında sergi açıldı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 29 Mayıs 2012 20:46, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Bu Benim Eserim Proje Koordinatörü Milli Eğitim Şube Müdürü Turgut Ünal yaptığı açılış konuşmasında, "Bu Benim Eserim Projesi kapsamında bir ödül töreni düzenledik. Öğretmenlerimiz, dersleri öğrencilere daha kolay nasıl anlatabileceklerine dair çalışmalar yaptılar. Çok yüksek katılım oldu. Proje kapsamında 92 öğretmenimiz tarafından 76 öğretim materyali hazırlandı. Bu projeleri hazırlayan öğretmenlerimize yaptıkları çalışmalardan dolayı teşekkür ediyorum. Katılımın bundan sonrada artarak devam etmesini diliyorum." dedi.

Çankırı 100. Yıl Kültür ve Sanat Merkezi'nde gerçekleştirilen sergi açılışını Çankırı Vali Yardımcısı İbrahim Şahin ve proje sahibi öğretmenler birlikte yaptı. Vali Yardımcısı İbrahim Şahin, stantları tek tek gezerek hazırlanan projeler hakkında öğretmenlerden bilgi aldı. Hazırlanan projeler arasında çocukların yedikleri ekmeğin hangi aşamalardan gelerek geçtiğini anlatan projelerden, saatleri öğrenmelerini kolaylaştıran ışıklı saate, matematik dersini zevkli hale getiren projelere kadar çok sayıda proje sergilendi.

Bu Benim Eserim Projesi kapsamında Ankara'da gerçekleştirilen sergide yarı finale kadar çıkan Orta İlçesi Yatılı Bölge İlköğretim Okulu 7. sınıf öğrencileri Feride Nur Karagöz ve Sevilay Dursun'un hazırladıkları 'Süper Damacana Soğutucu' isimli proje ilgi odağı oldu. Öğrenciler hazırladıkları bu proje ile artık su soğutma işlemini çok daha ucuza getirmeyi amaçladıklarını söyledi. Projenin hazırlanmasında ise asker mataralarından ilham aldıklarını dile getirdiler.

Serginin bir başka ilginç projesi ise öğrencilerin manevi değerlerini unutmamaları için hazırlanmış itikat ağacı. Ağacın dallarına asılı olan kağıtlarda öğrencilere dini bilgileri anlatan yazılar ve resimler yer alıyor.

Özgün Öğretim Materyalleri Geliştirme Projesi'nde dereceye giren öğretmenlere de ödülleri verildi. 1. olan proje sahiplerine dizüstü bilgisayar hediye edildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber