Dalamanlıların yol isyanı

Dalaman'dan Fethiye'ye ulaşımı sağlayan Şerefler bağlantılı ara yolunda bakım yapılmaması vatandaşları isyan ettirdi.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 30 Mayıs 2012 10:38, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Eski Fethiye yolu olarak da bilinen ve Dalaman ilçe merkezinden Fethiye'ye ulaşımı sağlayan yolda yaklaşık 2 yıldır bakım yapılmaması vatandaşları isyan ettirdi. 1 mahalle ve 2 köyünde ulaşımın sağlayan ve geçtiğimiz yıllarda Muğla-Antalya karayolunda meydana gelen göçük sırasında da kullanılan yolun, bakımsızlığı yüzünden tozdan etkilenen yaklaşık 150 civarında da ev bulunuyor. Yolda bakım yapılmaması ve araç geçişlerinde oluşan tozdan bıkan vatandaşlar geçtiğimiz gün yolda eylem yaptılar. Açıklamada bulunan vatandaşlar yolda 2 yıldan bu yana hiç bakım olmadığını ve yolun kendi haline bırakıldığını belirterek, "Yoldu yürüyemiyoruz. Evlerimiz toz içinde. Bu yol 2 yıl önce Özel İdare tarafından başlandı, bugün yarın yapılacak diye bekliyoruz. Fethiye Çevre yolunda göçük olduğu zaman Muğla Antalya karayolu olarak bu yol kullanıldı. Dalaman ve Fethiye'ye birbirine bağlayan ve çok işlek bir yol. Yolda bir an önce çalışma yapılış" dediler.

BU ÖZEL İDARE NEREDE

Yolu her gün kullanan sürücülerden Dalaman Ak Parti Kurucu İlçe Başkan Yardımcısı Seyfi Işık, "Devlet çevre yolu açılınca bu yol devre dışı kaldı, hiç bir kurum da sahiplenmedi. Biz daha önceki Kaymakam'la birlikte Antalya Bölge Müdürlüğünden yolu tekrar Köy Hizmetlerine aldırttık. Daha önceden bu yol iptal edilmiş ve haritada gözükmüyordu. Bir önceki dönemde Dalaman Ak Partili İl Genel Meclis Üyeleri bu yolu açtırdılar. Şimdi İl Genel Meclisi CHP'de, başkanlık onlarda. 2 yıldan bu yana bu yolla ilgili her kurum ve kuruluşa bizzat telefonlu uyardım. Ancak aldığım duyumlar ve gazete demeçlerinden anladığım kadarıyla buranın ihalesini CHP İl Genel Meclisi üyesi arkadaşlar yaptırmadılar. Daha önce biz yolu ihale ile yaptırmıştık. Şimdi 2 yıldan bu yana arkadaşlara diyoruz ki, 1,5-2 kilometrelik bu yolu yaptırın. İl Genel Meclisi üyeleri buraya 2 yıldan beri ihaleye de veremediler, yaptıramadılar da. 2 dozer getiriyorlar, başına dikiliyorlar, sonrada biz bu yolu yaptırıyoruz diyorlar. Yol toz toprak içinde, ben bu yolu kullanıyorum devamlı. Yolun ileri bölümünde kapalı bir bölüm var, burada işim vardı, ağır vasıta geçirecektim, kendim kepçe tuttum da yaptırdım. Bu Özel İdare nerede?" dedi.

İKTİDARDAYIZ DİYENLER GÖREVLERİNİ YAPMALI

Muğla İl Genel Meclisinde iktidar olmadıklarını belirten Ak Parti Dalaman İlçe Başkanı ve İl Genel Meclis Üyesi Onur Turgut, "İktidar CHP'de, biz muhalefetiz. Asfalt, yol programını yapan CHP, yol CHP'nin sorumluluğunda olan bir bölgede. Muğla'da biz iktidarız diyen arkadaşlar görevlerini yerine getirmeli. Vatandaş haklı, 2 yıldır yol yapılamıyor, neden yapılamadığını CHP'li arkadaşlara sormanızı tavsiye ederim. Parti olarak bizim yapmamız gereken bir şey varsa gece gündüz yapmaya da hazırız" dedi.

10 GÜN İÇİNDE İHALE OLACAK

CHP Dalaman İl Genel Meclis Üyesi Muhammet Şaşmaz ise yolda geçtiğimiz yıllarda genişletme ve stabilize çalışması yapıldığını belirterek, "Bazı aksaklıklar vardı, doğru ve düzgün bir asfalt atılması için çalışmaya devam ediyoruz, programda da var. Zamanı şimdi geldi, kışın asfalt atılmaz. Yeni geldi zamanı. Vatandaşın şikayet ettiği konularda, yolun bozukluğu ile ilgili, şu anda yolda geçişlerde sıkıntılı bir durumda olduğu ile ilgili serzenişlerini kabul ediyoruz, böyle bir sıkıntı var. Bu bizim çalışmamızı geriye koymak değil, ileriye doğru uzatmak anlamında değil, doğru şekilde yapılması anlamındadır.

Bizim İdarenin çalışma süresi içinde bugün söyleyebileceğim eksik bir duruş oldu, müdahale eksikliği oldu. Yolla ilgili İhaleyi açtık ancak fiyatın yüksek olması nedeniyle ihale iptal oldu. Tekrar süreç başladı, 10 gün içinde ihale yapılacak, ihalesinin ardından buranın çalışması yaptırılacak. Başka bir sıkıntı yok" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber