Tekmanlı 150 öğrenci Erzurum'un tarihi mekanlarını gezdi

Erzurum İli Memurlar Derneği (ERİMDER) tarafından yürütülen ?Eğitimle Yeşeren Ümitler Projesi' kapsamında Tekmanlı 150 öğrenciye Erzurum'un tarihi yerleri gezdirildi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 30 Mayıs 2012 10:52, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

ERİMDER, SODES programı kapsamında Tekman ilçesinde Eğitimle Yeşeren Ümitler Projesi'ni sürdürüyor. Terör, sağlık, eğitim, sosyal, kültürel, ekonomik vb. sebeplerden dolayı mağduriyet yaşayan çocuklara el uzatmak, onları ders noktasında takviye ederek SBS'yi kazanabilmelerine yardımcı olmak amacıyla yürütülen proje kapsamında evlerinde ders çalışma ortamı bulamayan çocuklara çocuk merkeziyle etüt yapma imkanı sağlayan dernek, sosyal yönden gelişmeleri için de faaliyetlerini sürdürüyor. Bu kapsamda Erzurum'a getirilen yaklaşık 150 öğrenci Aziziye Tabyaları'nı gezdi. Daha sonra hayatlarında ilk defa sinema gören öğrenciler, gönüllerince bir gün geçirdi.

Dernek Başkanı Turgay Türkeş, dernek olarak sosyal sorumluluk projeleri yürüttüklerini de belirterek, "İnsan haklarına saygılı, beraber yaşama ahlakına sahip, topluma karşı sorumluluk duyan, yapıcı, üretken ve verimli kişiler yetiştirmeyi hedeflemekteyiz. Özellikle bu proje ile kız çocuklarını sosyal hayata kazandırmayı amaçlıyoruz." dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber