Karadeniz lezzetleri Keçiören'de görücüye çıktı

Keçiören Belediyesi ve KAR-DER işbirliği ile düzenlenen 2. Yöresel Yemek Yarışması'nda katılımcılar en güzel yemeği yapmak için yarıştı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 30 Mayıs 2012 11:02, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Amasya, Artvin, Bartın, Bayburt, Bolu, Çorum, Düzce, Giresun, Gümüşhane, Karabük, Kastamonu, Ordu, Rize, Samsun, Sinop, Tokat, Trabzon ve Zonguldak ili dernek ve federasyonlarının katılımıyla erçekleştirilen şölene vatandaşlar da yoğun ilgi gösterdi. Karadeniz'in tatlarını Keçiören'e taşıyan yarışmacıların hazırladıkları yemekleri Başkent Aşçılar Federasyonu'ndan oluşan jüri üyeleri değerlendirdi. Değerlendirmeler sonunda ana yemek kategorisinde lahana sarması, ekşili pilav ve yırtma, hamurişi kategorisinde banduma, mısır ekmeği, Sinop mantısı, tatlı kategorisinde ise gazete baklavası, Hemşin helvası ve hasıda dereceye girdi. Yarışma sonunda her kategorinin birincisine tam, ikincisine yarım, üçüncüsüne çeyrek altın hediye edildi.

Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak, kaybolmaya yüz tutan kültürel zenginlikleri kuşaktan kuşağa aktararak canlı kalmasını sağlamak gerektiğini söyledi. "Mutfak kültürümüz büyük bir medeniyetin taşıyıcısı olduğumuza işarettir. Tarihi ve kültürel miraslarımızı koruyarak yaşatmak mecburiyetimiz vardır. Bu nedenle yöresel Yemek Yarışması'nı önemsiyoruz ve her yıl farklı bir bölge ile buluşarak bu yarışmayı sürdüreceğiz." dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber