Sanayi Odası meclis toplantısı yapıldı

Kocaeli Sanayi Odası'nın (KSO) Mayıs Ayı meclis toplantısı KSO Meclis Salonu'nda gerçekleştirildi.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 30 Mayıs 2012 13:36, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Meclis üyelerinin katılımı ile yapılan toplantıya, İstanbul Üniversitesi Jeofizik Mühendisliği Öğretim Görevlisi Namık Yalçın konuk konuşmacı olarak katılarak alternatif enerji kaynağı kaya gazı hakkında bilgi verdi. Namık Yalçın'ın sunumu öncesinde ise KSO Başkanı Ayhan Zeytinoğlu, Türk ekonomisini değerlendiren bir konuşma yaptı.

Kocaeli'de yapılan üretimin pazarlara ulaştırılmasında yaşanan sıkıntılara değinen Zeytinoğlu, ?Rekabetçi olmak istiyorsak, sanayileşmeyi Anadolu'ya yaymak istiyorsak, lojistik altyapımızı güçlendirmeliyiz. 500 milyar dolarlık ihracat hedefini mümkün kılacak kapasitede lojistik alt yapımız ve limanlarımız olmalı? dedi. Zeytinoğlu, ?Geçen ay yapılan enerji zamları ile enflasyon oranımız TÜFE'de son üç yılın rekoru kırıldı? diye konuştu

Demir yoluyla yapılan taşımacılığın geliştirilmesi gerektiğine dikkat çeken Başkan Zeytinoğlu, ?Demiryolu yük taşımacılığı alanındaki kamu yatırımlarını daha da artırılmalı. Özellikle demiryollarını organize sanayi bölgelerine ve lojistik merkezlere ulaştıralım. Akaryakıt üzerindeki ağır vergi yükü rekabet gücümüzü azaltıyor, kayıt dışılığı teşvik ediyor. Enerji ile ilgili yüksek vergileri kademeli olarak indirilmesi gerekir? şeklinde konuştu.

Zeytinoğlu'nun ardından söz alan Koruma Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Vefa İbrahim Aracı, Bizim Köy Üretim Merkezi'ne bin lira bağış ile meslek komitesi üye listelerinin verilmesini eleştirdi. Meclis üyelerinin bazılarının durumunun iyi, bazılarının ise çok iyi olmadığını belirten Aracı, ?Bu bin lirayı herkes veremeyebilir. Neden böyle bir şey yapıldı? dedi. Aracı'ya cevap veren Zeytinoğlu ise, kararın yönetim olarak alındığını söyledi.

KSO'nun davetiyle işadamlarına alternatif enerji kaynaklarından kaya gazı konusunda sunum yapan İstanbul Üniversitesi Jeofizik Mühendisliği Öğretim Görevlisi Namık Yalçın ise, her yerde kaya gazının bulunmadığını söyledi. Kaya gazının bulunduğu kayaların özel bir kumla çatlatılarak gazın açığa çıkartıldığını ve açılan sondajlarla yüzeye çıkartıldığını ve üretildiğini belirtti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber