'Eğitimciler, öğrencilerin kabiliyetlerini ortaya çıkaran kaşiflerdir'

Osmaniye Milli Eğitim Müdürü Kadir Kılıç, eğitimcilerin, öğrencilerdeki farklılıkları ve kabiliyetleri ortaya çıkarmakla yükümlü kaşif rolünde olduklarını söyledi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 30 Mayıs 2012 13:41, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Osmaniye Yunus Emre İlköğretim Okulu tarafından düzenlenen 'Yıldız Öğrenciler Projesi'nde dereceye girenlere ödülleri verildi. Okul toplantı salonunda yapılan ödül törenine, Milli Eğitim Müdürü Kadir Kılıç, Okul Müdürü Hasan Gün, öğretmenler, öğrenciler ve veliler katıldı.

Milli Eğitim Müdürü Kılıç, törende yaptığı konuşmada, geleceğin adamlarını yetiştirmenin öğretmenlerin işi olduğunu kaydetti. ?Öğretmen terzi, öğrenci kumaş gibidir.? diyen Kılıç, eğitimcinin, kumaşın iyi bir doktor, mühendis, hemşire veya öğretmen olabileceğini bilmesi gerektiğini vurguladı. Eğitim camiasına büyük görevler düştüğünü hatırlatan Kılıç, ?Başarılı bir nesil, başarılı öğretmenler sayesinde mümkündür. Biz eğitimcilerin çok okuması gerekir. Akşam olunca 'benim evim' diyerek eve koşulduğu gibi sabah olunca da 'benim okulum' diyerek okula koşan öğretmen ve öğrenci istiyoruz." dedi.

Konuşmaların ardından, proje kapsamında düzenlenen yarışmalarda dereceye giren öğrencilere çeşitli hediyeler verildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber