Ameliyat olabilmek için mahkeme kararını bekliyor

Sakarya'da geçirdiği kazanın ardından sigortasız çalıştığı şirkete dava açan Durmuş Duman: ?Davayı kazansam ameliyat olacağım ancak mahkeme halen sürüyor ve ben çektiğim acılara artık dayanamıyorum?

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 30 Mayıs 2012 13:44, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Sakarya'da 4 yıl önce geçirdiği trafik kazasından dolayı vücuduna kemik görevi görmesi için beline 19 vida takılan Durmuş Duman, bir yandan kaza yaptığı esnada sigortasız çalıştığı şirket ile hukuk mücadelesi başlatırken bir yandan da ameliyat olmak için çaba sarf ediyor.

Karasu ilçesinde oturan 23 yaşındaki Durmuş Duman, 4 yıl önce çalıştığı inşaat şantiyesinde geçirdiği trafik kazasının ardından hayatına zorluklarla devam ediyor. Kazada üzerinden kamyon geçerek ağır yaralanan ve uzun süre komada kalan Duman'ın bel bölgesinde kırılan kemiklerin vazifesini görmesi için 19 adet vida takıldı. Yürümekte zorlanan ve 10 dakikadan fazla ayakta duramayan Duman, bundan dolayı çalışacağı bir işte bulamıyor.

Duman'ın en büyük sorunu ise kazanın ve geçirdiği ameliyatların ardından idrar yollarında meydana gelen tahribat. Duman, geçirdiği kazanın ardından idrarını sonda vazifesi ile yaparken; 3 yılın sonunda vücudun artık sondayı kabul etmediğini söylüyor. Duman, ?Şu an idrarımı sonda ile gidermek durumundayım. Ayda bir sonda değişiyor. Ancak artık vücudum sondayı kabul etmiyor. Hastanede görevli personel son olarak sondayı takamadı. Ne yapacağımı bilmiyorum. Bir an önce ameliyat olmam gerekiyor. Kaza yaptığım sırada çalıştığım şirkete açtığım tazminat davası devam ediyor. Kaza yaptığım esnada o şirkete çalışmama rağmen sigortam mevcut değildi. Ayrıca kazada şirketin büyük hatası vardı. Bir taraftan kendi sağlık sorunlarım ile uğraşırken, diğer yandan bir hukuk mücadelesi yürütüyorum? diye konuştu.

Ameliyatla idrar yollarına interal stent takılması gereken Duman, bu ameliyatı olmadığı sürece büyük sancılar çekmeye devam edeceğini belirttti. Şirketine karşı açtığı davanın 3 yıldır sürdüğünü ve davayı kazanması dahilinde hemen ameliyat olacağını kaydeden Duman, ?Davanın sonucunu bekliyorum ancak, bu acılara katlanacak gücüm kalmadı? dedi.

Duman'a 2 yıldır ablası bakarken, bir süre önce eniştesinin de işten çıkartılması ile birlikte maddi olarak büyük zorluk çekmeye başladıklarını belirtti. İnteral stent ameliyatının yaklaşık 6 bin TL'ye mal olacağını söyleyen Duman, ?Davayı kazansam bu parayı zaten şirket ödeyecek. Ancak dava halen sonuçlanmadı ve ben büyük bir acı içerisindeyim. Ne yapacağımı bilmiyorum. Sonda taktırmak için Adapazarı'na kadarki yol paramı bile kahvehanedeki vatandaşlar toplayıp bana verdi. Çok zor durumdayım? ifadelerini kullandı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber