Giresun Ticaret Sanayi Odası'ndan kararname uyarısı

Giresun Valiliği'nin ?Gıda ve yakıt ürünlerinin bir arada satılamaz? kararnamesin ardından Giresun Ticaret ve Sanayi Odası üyeleriyle çözüm toplantısı düzenledi.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 30 Mayıs 2012 13:47, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Valilik kararnamesine yönelik düzenlenen toplantıda konuşan Giresun Ticaret Sanayi Odası Başkanı Hasan Çakırmelikoğlu, kararnameye uygun ve üyelerin mağdur olmayacakları şekilde hazırlanan projeyi anlattı.

Çakırmelikoğlu ?Bir çok alanda olduğu gibi sağlık ve hijen konusunda da duyarlı ve hassas davranan Valimiz Dursun Ali Şahin, özellikle su, kömür, fındık kabuğu ve LPG tüp satışlarının bir arada satışının yapılmaması yönünde kararname yayınlamıştır. Yayınlanan bu kararnameye göre artık hiç kimse tüpü, fındık kabuğunu, kömürü ve suyu bir dükkanda bulunduramayacaktır. Aynı zamanda da müşteriye aynı araçta taşıyamayacaktır. İhlal edilmesi halinde de cezai işlem uygulanacaktır. Bu doğrultuda zor şartlar altında ticaret yapmaya çalışan esnaflarımızın mağdur olmaması adına Valiliğimizle yaptığımız görüşmede suyun kapalı güneş görmeyen dolap içerisinde bulundurulması halinde tüp ile aynı dükkanda bulundurulmasına ve ayrılmış kabinlerde aynı araç içerisinde taşınmasına izin verilecektir. Fakat kesinlikle suyun, kömür, fındık kabuğu gibi ürünlerle bulunması ve taşınması yasaktır. Valiliğimizin de uygun gördüğü şekilde artık su, tüp, kömür ve diğer yakıt ticaretini yapan üyelerimiz su için araçlarında ve dükkanlarında kapalı dolaplar yaptırmaları ve kömür, fındık kabuğu gibi ürünleri içinse ayrı bir bölüm yapmaları gerekmektedir? dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber