Karaman Eğitim Gönüllüleri Derneği'nden Kıbrıs gezisi

Karaman Eğitim Gönüllüleri Derneği (KAREGDER), kültür etkinlikleri kapsamında Kıbrıs'a gezi düzenledi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 30 Mayıs 2012 18:19, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İlk durakları Kırklar Türbesi olan eğitim gönüllüleri, Hz. Osman (ra) döneminde adaya gelen başka bir sahabenin kurduğu Hz. Ömer Tekkesi, Kutup Osman Efendi Türbesi gibi manevî zenginlikleri gezi boyunca ziyaret etme imkânı buldu.

Dernekten yapılan açıklamada, Osmanlı'nın izlerini adada nakış nakış işlenmiş olarak görmenin, ecdadın büyüklüğünü bir kez daha hatırlattığı ifade edildi. Açıklamada, şöyle denildi: "Selimiye Camisi, Lala Mustafa Paşa Camisi gibi, kilise iken parası ödenerek cami yapılan bu yerler, Girne Kalesi, Büyükhan ve Gazi Mağusa surları, Canbulat Paşa Türbe ve Müzesi, St. Barnabas İkon ve Arkeoloji Müzesi, Namık Kemal Müzesi ve uğramaya vakit bulamadığımız tarihi mekânları içinde saklayan Kıbrıs, tarihi zenginliğini gelenlere sunuyor.

Lefkoşa, Girne, Gazi Magosa şehirlerini gezen ekip, çıkartmanın yapıldığı askeri alanları, katliam yapılan köyleri, şehitlikleri gezerek hüzün topladı. Eşini ve beş çocuğunu kaybeden Kamil G. Simtaş'ın anlattıklarıyla yüreklerimizi 1974'lü yıllara götürdük. Dualarla şehitlerimize selam gönderdik. Zihinlerimizde ve gönüllerimizde bambaşka bir Kıbrıs ile Karaman'a geldik.?

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber