Çevre duyarlılığı için çöpten adam yaptılar

Ünye'de Necmettin Polvan İlköğretim Okulu öğrencileri, çevre duyarlılığına dikkat çekmek için, çevreye atılan cam ve plastik atıklarından insan yaparak çevreye karşı duyarlılığa dikkat çekti.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 30 Mayıs 2012 19:32, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

'Temel' adını verdikleri çöpten adamın, kafası plastik bardaklardan, kollarını kola kutularından, elleri plastik eldiven ve gövdesi ise plastik bidon içerisine biriktirilen pet kapaklarından oluşturuldu. Ellerinde pankartlarla Ünye caddelerinde çevre duyarlılığı için slogan atan öğrenciler, vatandaşlardan da çöplerin sokaklara atılmamasını istedi. 8. sınıf öğrencisi Büşra Bakar, "İnsanları bilinçlendirmektir ve doğayı daha temiz tutmak. İnsanlar bütün atıkları çevreye atıyorlar ve bu çevreye atılan atıklar 400 yıl sonra erimeye başlayıp ancak 1000 içerisinde oluyor. Fakat insanlar bunu anlamak istemiyor. Biz de buna dikkat çekmek, insanları bilinçlendirmek için böyle bir şey düzenledik. Herkes tebrik etti. Anlayışla karşıladılar." dedi.

Küçük Büşra tamamen çöplerden oluşan çöp adam projesi ile bütün insanlara seslenerek, "İnsanların bilinç davranmasını, çöpleri plastikler ayrı camlar ayrı şekilde biriktirip bizim okullarımıza getirmesini istiyoruz. Bizde bunu düzenli bir şekilde belediyeye verip geri dönüşüme göndereceğiz." diye konuştu.

Profesör Doktor Necmettin Polvan İlköğretim Okulu danışman öğretmeni Nuray Atay, "çevremizde her boyutta plastik, şişe ve diğer atık malzemelerle hazırlanan çöp adam ile doğada 400 yıldan sonra erimeye başlayan plastik atıklara halkın dikkatini çekerek, çevre bilincine sahip olunması için bu projeyi hazırladık." dedi. Atay ayrıca geri dönüşüm sayesinde doğal kaynaklarımızın korunacağını, enerji tasarrufunun sağlanacağını, atık miktarının azalacağını ve ekonomiye de katkı sağlanacağını belirtti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber