Erdoğan'dan 'tampon bölge' açıklaması

Başbakan Erdoğan, şuan konuyla ilgili aldıkları bir karar olmadığını söyledi.

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 30 Mayıs 2012 19:39, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Ankara Vilayetler Evi'ndeki Karayolu Güvenliği Yüksek Kurulu Toplantısı sonrası basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Kayseri'deki saldırının Suriye'den kaçan PKK'lılar tarafından gerçekleştirildiği iddiaları ve 'Tampon bölge' seçeneği ile ilgili olarak Başbakan Erdoğan, "Bunların hepsi gelişmelere göre atılacak adımlar ve bizim tüm ilgili birimlerimizle değerlendirmesi yapılarak ondan sonra alacağımız kararlardır. Şu anda bu konuyla ilgili aldığımız bir karar yok, alırsak bunu zaten açıklarız" dedi.

Suriyeli diplomatların Türkiye'den ayrılmasıyla ilgili olarak Başbakan Erdoğan, "Dışişleri Bakanlığı zaten gerekli açıklamayı yaptı. 30 Mayıs itibarıyla 72 saat içerisinde, şu anda zaten bildiğiniz gibi büyükelçi burada yok, geçici maslahatgüzarı ve Suriye büyükelçiliğinin tüm personeliyle birlikte buradan ayrılmasına yönelik talebimiz ve bu tabii özellikle Hula'daki 50'si çocuk 110 kişinin ne yazık ki tankla topla öldürülmesi üzerine uluslararası camianın da ortak bir duyarlılığıdır. Zulme sessiz kalmak, rıza göstermek zulümdür. Zalimlerin yanında yer almak da aynen onlar gibi zalim olmaktır. Bunlara sessiz kalamazdık. Bundan sonraki süreçte de daha önce başlattığımız yaptırımlar daha farklı şekilde gelişebilir. Zaten bunu karara bağladığımızda yaptırımları da açıklarız ama sonuçta bu maslahatgüzar ve tüm Ankara büyükelçiliğindeki görevlilerin buradan ayrılması 72 saat içinde talep edilmiştir, 72 saat içinde de ayrılacaklardır"

Kayseri'deki saldırının Suriye'den kaçan PKK'lılar tarafından gerçekleştirildiği iddiaları ve 'Tampon bölge' seçeneğine yönelik sorulara Başbakan Erdoğan,

"Bunların hepsi gelişmelere göre atılacak adımlar ve bizim tüm ilgili birimlerimizle değerlendirmesi yapılarak ondan sonra alacağımız kararlardır. Şu anda bu konuyla ilgili aldığımız bir karar yok, alırsak bunu zaten açıklarız" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber