Fikret Orman: Böyle davalar bana ızdırap veriyor

Beşiktaş'ın UEFA tarafından Avrupa kupalarından men edilmesi ile birlikte İsviçre'den Türkiye'ye dönen Başkan Fikret Orman, basın toplantısı düzenledi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 30 Mayıs 2012 21:35, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Beşiktaş Akaretler'deki Kulüp binasında yapılan basın toplantısına, Başkan Fikret Orman'ın yanı sıra Avukat Emin Özkurt katıldı.

UEFA 1 YIL MEN CEZASI VERDİ

Fikret Orman, iyi niyetlerini UEFA hakimlerine anlattıklarını söyleyerek, ?Bugün gelinen noktada alınan kararı anlatacağım. Biz Beşiktaş'ın çok büyük bir kulüp olduğunu ve iyi niyetimizi UEFA Disiplin Komitesi'ne anlattık. Onlar da bizi dinledi ve iyi niyetimizi anladı. Sonucunda ise bize 5 senelik bir izleme süreci yaşayacağını söyledi. Fakat daha sonra müfettişleri ise tahkime başvurdu ve 3 tane ayrı hakimli davaya girdik. Aynı şeyleri onlara da söyleyerek, FIFA düzeyinde bir davamızın bulunmadığını anlattık. Beşiktaş'ın yeterlilik belgesini aldığımızı söyledik. UEFA hakimleri ise kısa bir aradan sonra bize, iyi yolda gittiğimizi ve bir şeyleri düzeltemeye çalıştığımızı gördüklerini, ancak geçmişi de yok sayamayacaklarını belirtip, önümüzdeki sene Avrupa kupalarından men ettiklerini ve 200 bin euro ceza kestiklerini söyledi." dedi.

"BEŞİKTAŞ İLK DEFA AVRUPA KUPALARINA GİTMİYOR DEĞİL"

Başkan Fikret Orman, ?İlk defa Avrupa'ya gitmiyor değiliz. Ezeli rakiplerimizde de gitmeyen olmuştu. Biz şikayet etme makamı değil, çözüm makamıyız. Artık Beşiktaş kendine şirin gözüken transferlerden uzak duracak.? diye konuştu.

'Medyada çıkan yanlış avukatla İsviçre'ye savunmaya gittiniz, ikili ilişkiler bu dönemde işe yarar mı?' sorusuna ise Orman, ?UEFA'nın bu kararı ikili ilişkilerden çıkacak bir karar değil. Bu tür kararlarda her şey sabittir, kurallar açıktır. Avukatımız da çok iyi bir avukat ve Beşiktaş kongre üyesidir. Biz gerekli olan cevapların hepsini verdik. Onlar da kararı açıkladı.? diye konuştu.

"BÖYLE DAVALAR BANA IZDIRAP VERİYOR"

Orman, sözlerine şöyle devam etti: ?Beşiktaş kulübünün böyle davalar içinde yer alması bana ızdırap vermektedir. Benim olduğum yerde bu tür davalar içinde yer alınmayacağının sözünü verebilirim. Şanlı Beşiktaş tarihinde bu tür örnekler yok.?

'Beşiktaş'ı bu duruma getirdiği iddia edilen eski yönetim ve eski başkan Demirören'le ilgili bir görüşme yapacak mısınız?' şeklindeki bir soruya karşılık Fikret Orman, ?Kendisiyle bir görüşme yapmaya gerek yok. Yarın yönetim kurulu toplantısı var ve sonucunda böyle bir kararımız olursa bunu tartışırız ve açıklarız. Biz rotamızda gidiyoruz. Hoca ile alakalı süreçte süre uzadı. Önümüzde zaman fazla artık. Her türlü tedbiri alacağız ve bu tür işler başımıza gelmemesi için tüzükte bile değişiklik yapmaya çalışacağız.? diye ifade etti.

"TÜRK FUTBOLU İÇİN BEYAZ BİR SAYFA AÇMALIYIZ"

Başkan Fikret Orman, son olarak Tür futbolu için de yorum yaparak, artk konuşmaktan çok yeni beyaz bir sayfanın açılması gerektiğini söyledi. Orman, ?Bu futbol bizim. Bunu karalamamak gerekir. Artık olanlar oldu. Beyaz bir sayfa açmak lazım.? dedi.

Avukat Emin Özkurt ise bundan sonraki süreç için, ?Bu karar, UEFA açısından kesin karardır. CAS'ta Beşiktaş'ın temyiz hakkı vardır. Yürütmeyi durdurma talebi de olabilir, fakat bunu yönetim yarın görüşecek, bir karar verecek. Sonuçta bu kararı yönetim verecek.? şeklinde konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber