İzmir'de sağanak yağış nedeniyle çok sayıda ev ve işyeri sular altında kaldı

İzmir'de yaklaşık bir saat etkili olan gök gürültülü ve şiddetli sağanak yağmur nedeniyle çok sayıda ev ve işyeri sular altında kaldı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 31 Mayıs 2012 07:45, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Kanalizasyonlar taşarken, bahçe duvarları yıkıldı, asfalt zeminler zarar gördü. Park halindeki bazı araçlar sürüklendi.

İzmir'de akşam saatlerinde başlayan gök gürültüsü ilerleyen saatlerde şiddetli yağmura döndü. Özellikle şehrin yüksek kesimleri olan Bornova ve Bayraklı ilçeleri, gece 01.30'dan itibaren etkili olan sağanak yağmurdan olumsuz etkilendi. Cadde ve sokaklar göle dönerken, bozulan asfalt zemin nedeniyle cadde ve sokaklar taş parçalarıyla doldu. Bayraklı Sevgi Yolu'ndaki bulunan çok sayıda işyeri sular altında kaldı. Esnaflar zararların büyük olduğunu belirterek belediye yetkililerine tepki gösterdi. Bujiteri, hediyelik eşya ve kozmetik üzerine çalışan bir işyeri sahibi evli ve 2 çocuk babası Sadullah Burkay, "Daha yeni mazgal yaptılar. 30 santimlik kanallar yetmiyor. 50 bin TL'lik maddi hasarım var" dedi. İşyeri sular altında kalan döner ustası Zafer Akyol da, "Belediye görevini yapsaydı. Buraları bu hale gelmezdi." diye konuştu.

Atatürk Mahallesi 865 sokak üzerinde oturan evli ve 1 çocuk annesi Emine Koyun (32), "Sular birden evin içine dolmaya başladı. Kanalizasyon suları nedeniyle evin her köşesi çamur içinde kaldı. Şikayetçiyiz, bizim zarımızı kim karşılayacak." dedi. Kimsenin arayıp kormadığını belirten Koyun'un oturduğu apartmanın bahçesindeki istinat duvarı etkili olan yağışlar nedeniyle yıkıldı. Atatürk Mahallesi'nde bulunan park halindeki araç da yağmur suları nedeniyle 5 metre sürüklendi. Lastiklerinin arasına yağmur sularının getirdiği taşların girdiği 35 P 9848 plakalı otomobilin sahibi Mesut Eraslan, "Park halindeydi. 5 metre sürüklenmiş. Şaşırdım" dedi.

İzmir Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı yetkilileri, rakımı yüksek olan Bornova ilçesi Atatürk Mahallesi'nde çoğunluğu küçük çaplı olmak üzere 500'ye yakın su baskını ihbarı aldıklarını ve bölgede yoğun olarak çalışmalarını sürdürdüklerini belirtti. Belediye görevlileri caddeleri göle çeviren su birikintilerini temizlemek için çalışma başlattı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber