Mavi Marmara katliamında ölenler unutulmadı

Mavi Marmara baskınının 2. yıl dönümünde hayatını kaybedenler anıldı. Haliç Camialtı Tersanesi'nde demirli bulunan Mavi Marmara gemisindeki etkinlikte, olayın görgü tanıkları ve hayatını kaybedenlerin yakınları İsrail'in katliamlarına karşı mücadeleye devam edeceklerini söyledi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 31 Mayıs 2012 13:32, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Filistin'e yardım götürmek için Mavi Marmara gemisiyle yola çıktıktan sonra İsrail askerlerinin saldırısı sonucu hayatını kaybedenler, katliamın 2. yıl dönümünde Haliç Camialtı Tersanesi'nde demirli bulunan Mavi Marmara gemisi önünde anıldı. Anma programına hayatını kaybedenlerin yakınları, gemideki aktivistler ile Filistin'den gelen yetim çocuklar katıldı.

Gemideki aktivistlerden biri olan İHH Yönetim Kurulu Üyesi Hüseyin Oruç, başlarından geçenleri anlattı. Saldırı öncesi ve saldırı saatinde gemide yaşananlar hakkında bilgi veren Oruç, ?Güzel bir gece yaşadık. Şunu gösterdik: Bu gemi 2 sene önce yola çıktığında da şimdi de hedefine doğru yoluna devam ediyor. Misyonundan hiçbir şey kaybetmiyor, destekçilerinden hiçbir şey kaybetmiyor. Geminin içinde o gün olanlar, etraflarına aldıkları yeni insanlarla beraber on binlerle, yüz binlerle, milyonlarla beraber gemi yolculuğuna devam ediyor. Hepimizin içini burkan, dönerken yanımızdaki olmayanların eksikliği hala bugün gibi. 9 arkadaşımızı biz bu gemiyle beraber gönderemedik. Ama gene çok sevindirici bir şey, onların bize emanet bıraktıklarıyla 2 sene sonra birlikteyiz ve birlikte yola yürümeye devam ediyoruz.? dedi.

Hayatını kaybeden Fahri Yaldız'ın annesi Zeliha Yaldız, Fahri Yaldız'ın ve şehitlerin kanının yerde kalmayacağını belirtti. Yaldız şöyle konuştu: ?Bu size kar kalmaz. Biz varız, sonuna kadar biz varız. Nereye kadar giderse biz varız. Ya özür dileyeceksiniz ya da yolumuza devam edeceğiz.? Hayatını kaybeden aktivistlerden Cengiz Akyüz'ün eşi Nimet Akyüz ise yaptığı konuşmada Mavi Marmara'da işlenen katliamının üzerinden 2 yıl geçtiğini hatırlatarak şunları söyledi: ?Şehit aileleri olarak burada olmak, bu geceyi Mavi Marmara'da geçirmek hepimiz için son derece üzücü ve sarsıcıydı. Bugün bir kez daha anladık ki bizim acımızdan hiçbir şey eksilmemiş. İnanan herkesi, hiç tereddüt etmeden en azından zaman aşımına uğratmadan bu zulmü kınamak için akşam saat 19.00'da Taksim'de yanımızda görmek istiyoruz.?

Saldırı sırasında İsrail askerlerinin üzerinden alınan ölüm listesini kameralara gösteren Kanadalı Kevin Niş ise Mavi Marmara'ya tekrar dönmenin ve arkadaşlarıyla buluşmanın çok önemli bir anı olduğunu söyledi. Özellikle şehit aileleriyle birlikte olmanın kendisi için büyük onur olduğunu dile getiren Niş, ?Ben huzurunuzda onlara teşekkür ediyorum. Onlar bizim için hayatlarını kaybettiler.? dedi.

Filistinli olan ve Ürdün'den gemiye katılan en yaşlı aktivist İsmail Neş ise Mavi Marmara hadisesinin yıl dönümü için burada toplandıklarını, şehitlerin aileleriyle birlikte onların acılarını paylaşmak için burada bulunduklarını söyledi. Mavi Marmara'nın yoluna devam ettiğini ifade eden Neş, ? Biz aynı yoldayız. Siyonistler baskılarına devam ediyor ve inşallah bizler bu yolda zafer alınıncaya kadar yolumuza devam edeceğiz. ? şeklinde konuştu.

Saldırıda şehit olan Çetin Topçuoğlu'nun eşi Çiğdem Topçuoğlu ise şunları söyledi: ?2 yıl geçti. Gemide eşimle birlikteydim. Dizlerimde şehit oldu. Hüseyin abinin dediği gibi her şey taptaze güncelliğini koruyor. Akıtılan o 9 şehidin kanı, onunla ilgili yapılan çalışmalar savcılık nezdinde güzel bir yere ulaştı. Bundan sonra yapılacak çalışmalar artık daha yüksek mercileri ilgilendiriyor, Türk milletini ilgilendiriyor. 9 Türk evladının kanının yerde kalmaması için özellikle bu akşam herkesi, tüm Türkiye halkını Taksim'e davet ediyoruz. Bizler orada olacağız ve hep birlikte ?Kahrolsun İsrail' diyeceğiz.?

Filistin'den programa katılan yetimlerden Zeynep Handan ise yaptığı duygu dolu konuşmasında, ?Ben bu geminin üzerinde yer alan herkese bir Gazzeli olarak teşekkürümü ve minnet borcumu dile getirmek istiyorum. Ailelerine teşekkür ediyorum ve şehitlerimizi rahmete anıyorum. Bende onlarla bu uğurda mücadeleye devam edeceğim.? dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber