'Olimpiyatlar Türkiye'nin tanıtımı ve dünya kardeşliği için çok önemli bir adım'

Sakarya Valisi Mustafa Büyük, Uluslararası Türkçe Olimpiyatları'nın dünya kardeşliğinin güçlü bir sesi haline geldiğini söyledi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 31 Mayıs 2012 13:46, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Türkçe Olimpiyatları Sakarya İl Koordinatörü Remzi Çimemre, Sakarya Valisi Mustafa Büyük'ü ziyaret ederek, 10 Haziran'da Sakarya'da statta yapılacak gösteriye Büyük'ü davet etti. Sakarya'da yapılacak etkinliğe 20 ülkeden 70 öğrencinin katılacağı bilgisini veren Çinemre, programda 18 şarkı, 5 şiir, 3 halk oyunu, 2 özel beceri gösterisinin yer alacağını belirtti.

Vali Büyük ise Uluslararası Türkçe Olimpiyatları'nın dünyada çok önemli organizasyonlarından biri olduğunu söyledi. Olimpiyatların Türkiye'nin tanıtımı ve dünya kardeşliği için çok önemli bir adım olduğunu ifade eden Büyük, ?Olimpiyatlar dünya kardeşliğinin güçlü bir sesi haline geldi. Gerçekten çok büyük bir organizasyon.? dedi.

?EV SAHİBİ BENİM?

Etkinlikte kendisini davetli olarak görmediğini, ev sahibinin kendisi olduğunu vurgulayan Büyük, dünyanın birçok şehrinden gelen öğrencileri en iyi şekilde ağırlanacağını söyledi. Türkçe Olimpiyatları'nın Türkiye'nin gururu olduğunu dile getiren Büyük, ?Olimpiyatlar Türkiye'nin tanıtımına ülkemizin kültürüne büyük katkı sağlıyor. Türkiye'yi çok güzel bir şekilde dünyaya tanıtıyor. Ayrıca, tüm milletlerden çocukların Türkçe konuşması ise muhteşem bir şey. Gururlanmamak, sevinmemek el değil. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.? diye konuştu.

Ziyarette Sakarya Milli Eğitim Müdürü Selim Yavuz Sandıkçı, Serdivan Belediye Başkanı Yusuf Alemdar ve organizasyon heyetinden bir grup hazır bulundu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber