Vali Coş: Gençler halk ve sanat müziklerinden yeterince nasiplenmiyor

Adana Valisi Hüseyin Avni Coş, Türk halk ve sanat müziğini sadece orta yaşlıların dinler hale geldiğini, gençlerin bu müziklerden yeterince nasiplenemediğini söyledi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 31 Mayıs 2012 14:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen ilköğretim ve liseler arası Türk halk müziği(THM) ve Türk sanat müziği(TSM) ses yarışmasının finali Öğretmenevi'nde yapıldı. Birbirinden güzel şarkı ve türkülerle jürinin karşısına çıkan öğrenciler, yorumlarıyla dinleyenleri kendilerine hayran bıraktı.

Yarışma sonunda konuşan Vali Hüseyin Avni Coş, Türk müziğinin milli kültürümüzde çok önemli bir yeri olduğunu söyledi. Halk ve sanat müziklerini sadece orta yaşlıların dinler hale geldiğini aktaran Vali Coş, gençlerin bu Türk müziğinden yeterince nasiplenemediğini kaydetti. Vali Coş, müziğin ifade ettiği derin sevgiyi, üç kıtadan beslenen milli kültürümüzü gençlere aktarmak istediklerini vurguladı.

Final yarışmasında ilköğretim okulları TSM kategorisinde birinci Hayriye Kemal Kusun İlköğretim Okulu'ndan Melahat Tek, THM kategorisinde ise birinciliği Gazi İlköğretim Okulu öğrencisi İrem Özdemir elde etti.

Liseler TSM kategorisinde Adana Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi öğrencisi Ozan Seydi birinci, THM kategorisinde ise Büyük Selçuklu Anadolu Lisesi öğrencisi Fatma Özcan ilk sırada yer aldı.

Yarışmada dereceye giren öğrencilere ödülleri Vali Hüseyin Avni Coş, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Zihni Aldırmaz ve Cumhuriyet Başsavcısı Süleyman Bağrıyanık tarafından verildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber