Sönmezler Otomotiv, Case traktörleriyle tarım sektörüne girdi

YMA Sönmezler Otomotiv Genel Müdürü Yunus Sönmez, doğuda yükselen değer olan tarım sektörüne, Amerikan menşei olan Türk Traktör fabrikasında üretilen Case marka traktörle girdiklerini bildirdi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 31 Mayıs 2012 14:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Bölgede tarımın son dönemlerde yükselişe geçtiğini söyleyen Sönmez, devletin çiftçiye teşvik sağlamasının bu olumlu gelişmeyi tetiklediğini ifade etti. Bölgede tarım hayvancılığa göre biraz geride olduğunu dile getiren Sönmez, "Son 3 yıldır devletin sağladığı teşviklerle tarım sektöründe bir canlanma olduğunu görüyoruz.? dedi.

Tarım sektörüne traktörle girdiklerini, ilerleyen zamanlarda farklı aletlerin satışına başlayacaklarını aktaran Sönmez, "Hedefimiz tarım sektöründe bölgede lideri olmak." diye konuştu. Case markası hakkında bilgiler sunan Sönmez, "Türk Traktör fabrikalarında üç yıldır üretilen marka yurtdışına satılıyordu. Son bir yıldır Türkiye'de de satışa sunuldu. Erzurum'da satışa başladığımız günden beri Case IH JX110 çok büyük ilgi görüyor. Türkiye'de montajı yapılan traktörün yedek parça problemi yok." dedi.

Case IH JX110 marka traktörü Doğu Tarım Fuarı'nda görücüye çıkardıklarını söyleyen Sönmez, bu traktörün 110 beygir gücünde (HP) ve yakıt tüketiminin oldukça düşük olduğunu açıkladı.

Sönmez, "Günümüz tarımsal işletmelerinde artan ihtiyaçlar, daha yüksek güçlü motorlara sahip traktörlere gereksinimi ortaya çıkarıyor. Bu anlayıştan yola çıkılarak, daha üstün performans sunmak için geliştirilen Case IH JX110, tamamen yerli olarak üretilen 4 silindirli motoru ile güç ve ekonomiyi buluşturuyor. Yüksek bir tork değeri ile çiftçilerin tüm tarımsal faaliyetlerine en iyi şekilde yanıt veriyor." şeklinde konuştu. Sönemez, 65 HP güç üreten ortalama bir traktör ile 100 da büyüklüğünde bir arazi 16 saatte işlenirken, Case IH JX110 modeli ile aynı büyüklükteki arazi 10 saatte tamamlanabilmektedir. Sönemez, traktörde ileri geri mekik kolu sayesinde debriyaja basılmasına gerek duyulmadan ileri-geri hareket sağlanarak manevralar çok daha kolay yapıldığını dile getirdi.

Sönemez Case IH JX110'un diğer özelliklerini ise şu şekilde sıralıyor: "Güçlü ve güvenilir hidrolik sistemi, 3 bin 565 kilogram kaldırma kapasitesi ve standart olarak sunulan 4 adet hidrolik güç çıkışı ile üstün performans sunuyor. Case IH JX110 modelinde sunulan diğer bir özellik servo kuyruk mili, yumuşak bir kuyruk mili kavraması. Aynı zamanda traktörün durdurulması sonrasında kendisi devre dışı kalarak güvenli bir kullanımı da garanti ediyor. 540 ve 540E devir seçeneklerine sahip çift hızlı kuyruk mili sayesinde kullanıcı pek çok ekipman ile etkin ve en önemlisi ekonomik bir şekilde çalışabilmektedir. Modern çizgilere sahip yeni kaporta tasarımı ile Case IH JX110, konforu en üst seviyeye çıkaran yeni kabin tasarımı ile de sınıfında standartları belirliyor. Tamamen yenilenen kabin tasarımında standart yolcu koltuğu ile yanınızdakinin de konforu düşünüldü. Kabin görüş açısını maksimuma taşıyacak sunroof, standart arka cam sileceği ise Case IH JX110 kabininde sunulan diğer standart özellikleri arasında yer alıyor."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber