Uygulamalı girişimcilik eğitimi alan 135 kişi kendi işini kurdu

Küçük ve Orta Ölçekli Sanayiyi Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB) Adana Müdürü Hamit Sucu, girişimci müracaatının iki katına ulaştığını söyledi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 31 Mayıs 2012 14:03, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Sucu, ?Adana'da 'Uygulamalı Girişimcilik Eğitim Programı' çerçevesinde135 kişi kendi işini kurdu.? dedi.

Tüm Sanayici ve İş Adamları Derneği (TÜMSİAD)'nin KOSGEB işbirliği ile düzenlediği 'Uygulamalı Girişimcilik Eğitim Programı' yeniden başladı. TÜMSİAD Adana Şubesi binasında başlayan eğitimde, yeni iş kurmak isteyen girişimcilere KOSGEB'in sunduğu hibe ve faizsiz kredi desteği konusunda bilgi verilecek. Çeşitli iş fikirleri olan 60 girişimci adayın katıldığı eğitimler, ikişer grup halinde 60 saat sürecek. Eğitim süresi boyunca girişimcilere, girişimcilik özelliklerinin sınanması, iş fikri geliştirme ve yaratıcılık egzersizleri, iş planı kavramı ve öğeleri, üretim ile finansal planlar ve yönetim gibi konularda dersler verilecek.

GİRİŞİMCİLERİN YÜZDE 90'I BAŞARILI

KOSGEB Adana Müdürü Hamit Sucu, genç girişimcilerin kendileri için çok önemli olduğunu ifade etti. Sucu, girişimciliğin desteklenmesinin ülkenin geleceği için büyük önem taşıdığını belirterek, girişimcilik potansiyelinin yaygınlaştırılması ve başarılı işletmelerin kurulması için çalıştıklarını ifade etti. Yeni Girişimci Desteği kapsamında kendi işini kuranlara 30 bin lira hibe, 70 bin lira da geri ödemeli sıfır faizli destek verdiklerini kaydeden Sucu, ?İş kurmak isteyen bayanların masraflarının yüzde 70'ini erkeklerin ise yüzde 60'ını karşılıyoruz. 2010'daki girişimci oranı yüzde 5'den 10'a çıktı. Geçtiğimiz yıl Adana'da 135 kişi kendi işini kurarak hayata atıldı. Bu da bir başarıdır.? dedi.

Özgüveni olan girişimcilerin yüzde 90'ının başarılı olduğu bilgisini veren Sucu, bu eğitim programına katılanların da başarılı olacağına inandığını kaydetti.

FİNANSMAN SIKINTISINI KOSGEB GİDERİYOR

TÜMSİAD Adana Şube Başkanı Deniz Köse, KOBİLER'in en büyük sıkıntısının finansman olduğunu bununda KOSGEB'in desteğiyle giderildiğini söyledi. Köse, ?Genç girişimcilerin artması için uygulamalı eğitim çalışmalarına önem veriyoruz. Ekonomik büyüme ve kalkınmanın sağlanması, girişimci sayısının arttırılması ve girişimcilik kültürünün yaygınlaştırılmasıyla doğru orantılıdır. Ülkemizin ihtiyacı olan sürdürülebilir bir ekonomik büyüme için iş kurma kabiliyetine sahip girişimcilere her zamankinden daha fazla ihtiyacı var.? diye konuştu.

Eğitimci Bülent Yüce de Adana KOSGEB'in girişimcilik konusunda çok faal ve başarılı olduğunu belirterek, eğitim boyunca girişimcilere iş hayatında kullanabilecekleri bilgiler aktaracağını ifade etti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber