Hükümet'ten, ÖSS'yi YÖK'ten alma sinyali

Haber Giriş : 22 Haziran 2005 20:10, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Milli Eğitim Bakanı Çelik, YÖK'ün ÖSS değişikliği ile ilgili kararının beklentilerini karşılamadığını ve kendilerini tatmin etmediğini belirterek yeni bir adımın sinyalini verdi.

Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, YÖK'ün ÖSS değişikliği ile ilgili kararının beklentilerini karşılamadığını ve kendilerini tatmin etmediğini söyledi. "ÖSS değişikliği ile ilgili yetki YÖK'ündür, ancak bu yasa bu haliyle kaldığı sürece" diyen Çelik, YÖK'ün kararının meslek liselerindeki adaletsizliğin çözümüne hiçbir katkı yapmayacağını vurguladı.

YÖK Başkanı Teziç'in, basın toplantısında yaptığı açıklamanın çok net olmadığını ve yazılı kararı inceleyeceğini aktaran Bakan Çelik, "YÖK'ün kararında katsayıyla ilgili bir iyileşme veya yeni bir düzenleme sözkonusu değil. Tek olumlu adım soruların bütün lise müfredatını kapsama almış olmasıdır. Yani ÖSS ile lise müfredatının örtüşmesidir. Ancak bunu da konuşmamız gerekiyor. Sayın YÖK Başkanı'nın açıklamasına göre yüzde 70 genel yetenek sorusu olacak, yüzde 30 lisede alınan derslerin ölçülmesi anlamına gelecek bir soru sitili olacak. Bu şu demek, ÖSS'nin yüzde 30'u liseye bağımlı olacak, yüzde 70'i dersaneye bağlı olacak. Yüzde 70 için öğrenciler yine dersanelere koşacak, görünen bu. Bu düzenleme ÖSS nedeniyle liselerinin içine girmiş olduğu çıkması çözmez" dedi.

YENİ ADIM SİNYALİ

Meslek liseleriyle ilgili hiçbir açılımın da olmadığını vurgulayan Çelik, şöyle konuştu: "YÖK Genel Kurulu'na gelen öneri bu değil. Genel kuruldaki öneri farklı, çıkan sonuç çok farklı. Kararın neredeyse birbirine yakın oy çokluğuyla alınmış olması da manidardır. Pazar günkü toplantıda bunları kendileriyle konuşacağım. Sayın YÖK Başkanı 'yetki bizde' diyor. Elbette bu yetki onların, ama mevcut yasa yürürlükte olduğu sürece yetki onların. YÖK daha önce bir karar alarak ÖSS'yi bu hale getirdi, bir kararla da düzeltebilirdi. Eğer bugün meslek liselerine iyileştirme getiren, gerçekten adaleti sağlayan bir karar çıkmış olsaydı, bu mesele biterdi, bu tartışmalar biterdi. ÖSS ile ilgili kararda yetki şüphesiz onların, ama bu yasa bu haliyle var olduğu sürece onların."

Netgazete

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber