Mahkeme çağrılarına uymayan eski vekil, duruşmaya polis zoruyla getirildi

Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin 23'üncü dönem milletvekilliği yaptığı sırada ya da öncesinde işledikleri suçlardan dolayı haklarında dava açılan eski vekillerden çoğunun defalarca ifadeye çağrılmalarına rağmen mahkemelere gelmediği ortaya çıktı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 31 Mayıs 2012 14:23, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin 23'üncü dönem milletvekilliği yaptığı sırada ya da öncesinde işledikleri suçlardan dolayı haklarında dava açılan eski vekillerden çoğunun defalarca ifadeye çağrılmalarına rağmen mahkemelere gelmediği ortaya çıktı. AK Parti'den 41, CHP'den 16, MHP'den 6 ve BDP'nin 8 milletvekili hakkında açılan davalar devam ederken, Diyarbakır'da eski milletvekili Osman Özçelik, hakkındaki dava ile ilgili olarak mahkemeye polis tarafından getirildi.

Kızıltepe'de 2007 ve Mersin'de 2009 yılında katıldığı mitinglerde Kürtçe konuştuğu ve örgüt propagandası yaptığı gerekçesiyle hakkında dava açılan eski BDP Siirt Milletvekili Osman Özçelik, yargılandığı Diyarbakır Nöbetçi 3. Asliye Ceza Mahkemesi'ne polis zoruyla getirildi. Özçelik hakkında Mersin Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede sanığın BDP'nin düzenlediği ancak daha sonra terör örgütünün toplantısına dönüşen mitinge katıldığı ve toplantı ile gösteri yürüyüşleri kanununa muhalefet ettiği belirtildi. İddianamede sanık Özçelik'in ayrıca Türkçe dışında başka bir dille konuşma yaparak siyasi partiler kanununa muhalefet ettiği iddia edildi. Sanık Özçelik hakkında Kızıltepe Cumhuriyet Savcısı tarafından hazırlanan iddianamede ise kapatılan DEHAP'ın Genel Başkan Yardımcısı sıfatıyla yaptığı konuşmada, ?Kürtler aş ve ekmek istiyor. Kürtler her sabah milyonlarca çocuğun esas duruşa geçerek kurbanlık koyun gibi ?Varlığım Türk varlığına armağan olsun' demek istemiyorlar." dediği belirterek halkı kin ve düşmanlığa tahrik ve aşağılama suçunu işlediği belirtildi.

Diyarbakır'da ikamet eden Özçelik, polis tarafından getirildiği mahkemede seçim kanununda Türkçe dışındaki başka bir dille de konuşmaların yapılacağının kanunla getirildiğini belirterek suç işlemediğini söyledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber