Sivil Havacılık'ın teşkilat yasası görüşülüyor

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 22 Haziran 2005 20:25, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

TBMM Genel Kurulu'nda, 'Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü Teşkilat ve Görevleri Hakkında Kanun Tasarısı' görüşülüyor. 36 maddeden oluşan yasa tasarısı, dünyada yaşanan gelişmeler karşısında Türkiye'de de sivil havacılık hizmetlerinin daha etkin ve güvenli bir ortamda verilebilmesi amacıyla kamu tüzel kişiliğinde özel bütçeli Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü'nün yeniden örgütlenmesini öngörüyor.

Tasarıyla, sivil havacılığın sağlıklı gelişiminin sağlanması ve sivil havacılık faaliyetlerinin güvenli bir şekilde yürütülebilmesi için düzenleme ve denetim görevini etkin biçimde yerine getirebilecek donanım, personel ve yönetim yapısına sahip merkezi bir sivil havacılık otoritesinin oluşturulması amaçlanıyor. Tasarının gerekçesinde, "Sivil havacılığın sağlıklı gelişiminin sağlanması ve sivil havacılık faaliyetlerinin emniyetli bir şekilde yürütülebilmesi için, düzenleme ve denetim görevini etkin biçimde yerine getirebilecek teçhizat, personel ve idari yapıya sahip merkezi bir sivil havacılık otoritesi oluşturulması günümüz ihtiyaçları karşısında bir zorunluluk olarak ortaya çıkmaktadır. Gelişmiş ülkelerin hava ulaştırma sektörü üzerinde yapılan incelemelerde sivil havacılık otoritelerinin yaptırım gücü daha yüksek yapıda örgütlendikleri görülmektedir. Dünyada yaşanan gelişmeler karşısında ülkemizde de sivil havacılık hizmetlerinin daha etkin ve güvenli bir ortamda verilebilmesi amacıyla kamu tüzel kişiliğini haiz özel bütçeli olarak Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü'nün yeniden teşkilatlanması amacıyla bu tasarı hazırlanmıştır" denildi.

Tasarıyla bugüne kadar Ulaştırma Bakanlığı bünyesinde faaliyet gösteren Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü'nün 121 kadrosu iptal edilirken, oluşturulacak yeni genel müdürlüğe 64 yeni kadro veriliyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber