Bozdağ: Kısır döngüyü Somalililer kıracaktır

Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, Somali'nin kaderinin Somalililerin elinde olduğunu, Türkiye'nin süreç boyunca gereken desteği vereceğini söyledi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 31 Mayıs 2012 14:25, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Somali'nin geleceğinin ele alındığı 2. İstanbul Somali Konferansı'nın açılışında konuşan Bozdağ, ?Devlet inşası Somalililerin sorumluluğundadır. Kısır döngüyü Somalililer kıracaktır.? şeklinde konuştu. ?Somalililer ortak bilinçle sorunlarını ele almalıdırlar.? diyen Başbakan Yardımcısı, halkın, diasporayla birlikte başkalarından beklemeden kendi çözümlerini üretmeleri gerektiğine dikkat çekti. Bekir Bozdağ, Türkiye'nin toparlanma sürecinde Somali'nin yanında olacağını da tekrarladı.

Somali'de kalıcı barış ve istikrarın temel kamu hizmetlerinin erişilebilir kılınmasıyla tesis edilebileceğini söyleyen Bekir Bozdağ, devletin temiz su, gıda, sağlık, güvenlik, iç barış, iş gibi temel hizmetleri kendi imkanlarıyla gerçekleştirmesi gerektiğine işaret etti. Bozdağ, halk için de iş ve aş imkânlarının oluşturulması gerekliliğine de dikkat çekti. Başbakan Yardımcısı Bozdağ, Türkiye'nin en başından itibaren bu çerçevede faaliyetlerini planladığını ve icra ettiğini hatırlattı.

Konuşmasında Somali'nin uluslararası toplumun bir parçası haline getirilmesi gerektiğine de değinen Başbakan Yardımcısı, bu amaçla, BM'nin orta vadede gerçekleştirilmek üzere yeni bir misyon için hazırlık yapması gerektiğini söyledi.

?Somali insanı geleceğe artık daha da umutla bakmaktadır.? diyen Bozdağ, ?Bu konferans aracılığıyla Somali halkına ölüm, kıtlık ve kuraklığın geçmişte kaldığını göstermeliyiz.? diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber