Artvin'de ebeveynlere, çocukla iletişim eğitimi verildi

Milli Eğitim Bakanlığı ile UNUCEF'in ortak yürüttüğü proje kapsamında, 7-19 yaş arası çocuğu olan ailelere yönelik düzenlenen aile içi iletişim eğitimi sona erdi. Kursu başarıyla tamamlayan ailelere sertifika verildi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 31 Mayıs 2012 14:58, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Artvin Anadolu İmam Hatip Lisesi'nde düzenlenen '7- 19 yaş aile eğitim programında konuşan okulan Psikolojik Danışmanı Uğur Yıldırım, kursun çok verimli geçtiğini söyledi. Kursun 8 hafta sürdüğünü belirten Yıldırım, "7 ile 19 yaş arasında çocuğu olan yaklaşık 20 kursiyere çocuklarını daha iyi tanımalarına yardımcı olmak, onlarla iletişimlerini güçlendirmek, uygun tutum ve yaklaşımları öğrenmelerini sağlamak, olası riskler ve bu risklere yönelik uygun tedbir almalarına yönelik farkındalık oluşturmak ve ailelerinin geleceğini daha sağlıklı bir şekilde planlamalarına destek olmak amacıyla Milli Eğitim Bakanlığı Özel Eğitim Rehberlik ve Danışma Hizmetleri Genel Müdürlüğünün koordinesinde geliştirilmiş bir aile eğitimi programıdır." dedi.

Yıldırım 8 hafta süren programda, ergeni tanımak, iletişim, birlikte büyümek, aile tutumları, riski yönetmek, olumlu davranış kazandırma, uzlaşabilmek ve geleceği planlamak konularının ele alındığını kaydetti.

Kursu başarıyla tamamlayan aileler, sertifikaları Artvin İl Milli Eğitim Müdürü Mustafa Yanmaz'ın elinden alırken, kursiyerlerin mutlu oldukları gözlendi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber