Başbakan'dan başörtüsü açıklaması

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 22 Haziran 2005 23:03, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti Grubu'nda yine başörtüsü sorununa değindi. Erzurum'da bir benzeri yaşanan bu durumu görmemezlikten gelmeyeceklerini söyleyen Erdoğan, "İnanıyorum ki mutabakatla bu zorlukları aşacağız ve milletin vicdanını ferahlatacağız" dedi.

Partisinin Grup toplantısında en uzun konuşmasını yapan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, gündemdeki konulara açıklık getirdi. Başbakan Erzurum'da yaşananların kabul edilemiyecek davranış olduğunu belirterek, "evladı üniversiteyi bitiren bir annenin kızının en anlamlı, en özel, en duygusal gününde bile hakarete uğramasına kadar vardırılan bir uygulamanın, bu milletin hiçbir sağduyulu insanının kabul edemeyeceği bir davranıştır" dedi. Erdoğan, başörtüsü konusunda 'milletin vicdanını rahatlatacaklarını' söyleyerek. "İnanıyorum ki mutabakatla, özgüvenle, adalet ve hakkaniyet duygusuna inanarak bugüne kadar yaptığımız gibi halkın ve bu ülke çocuklarının önündeki bu zorlukları aşacağız ve milletin vicdanını ferahlatacağız" diye konuştu.

Bu arada Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer'den de 'yapay gündem' uyarısı geldi. Bağımsız ve özgür yaşamak ve bu uğurda ödenen bedellerin unutulmaması gerektiğin belirten Sezer "yapay gündemler oluşturarak Cumhuriyet'in temel ilkelerini tartışmaya açmak yerine onun güçlendirilmesini" istedi

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber