Rektör Karaaslan: Öğretim üyesi bulamıyoruz

Kahramanmaraş Sütcü İmam Üniversitesi (KSÜ) Rektörü Prof. Dr. Fatih Mehmet Karaaslan, Türkiye genelinde son 5 yılda üniversite sayısında büyük artış olması sebebiyle öğretim elemanı bulamaz hale geldiklerini söyledi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 31 Mayıs 2012 15:56, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Karaaslan, uhdesine aldığı Elbistan Teknoloji Fakültesi için ilk etapta bir bölüm ve 3 öğretim üyesi bulunmasının zorunlu olduğunu aktardı.

Karaaslan, Enerji Üretim Sistemleri- Maden İşletmeciliği- Malzeme Teknolojileri- Mekatronik ve Bilgisayar Teknolojileri'nden oluşan 5 bölümlü Elbistan Teknoloji Fakültesi'nin ilk etapta Enerji Üretim Sistemleri Bölümü'nün öğrenci alacak şekilde girişimlerinin bulunduğunu kaydetti.

KSÜ Rektörü ve Elbistan Teknoloji Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Fatih Mehmet Karaaslan, yaptığı değerlendirmede, ?Yönetim kurulumuz oluştu. Bir bölümü aktif hale getirmek amacıyla YÖK'e dosya hazırlayarak sunduk. Fakat bütün bunlardan önce biz, öğretim üyesi bulma çabamızı bu çalışmalardan önce de başlatmıştık. Her bir bölüm için o bölümde kadrolu en az 3 öğretim üyesinin olması gerekiyor. Ne yazık ki biz şu ana kadar bir bölüm için gerekli 3 öğretim üyesi sayısına ulaşamadık. Ulaştığımız an fakültemiz eğitime başlayacak hale gelecektir. Öğretim üyesi bulamamamızın sebebi, Türkiye'de üniversite sayısı son zamanlarda çok arttı. 170'e ulaşan üniversiteye sahibiz. Ama ne yazık ki öğretim üyesi artış hızımız üniversite artış hızına paralel gitmedi. Özellikle bazı bölümlerde öğretim üyesi bulmakta çok zorlanıyoruz. Tabi biraz da doğal olarak insanlar daha merkezi şartları, imkânları daha kendilerince iyi olan bölgelerde bulunmak, oralarda yaşamak arzusundalar. Biz de Kahramanmaraş'ta bazı mühendislik bölümlerine eleman bulmakta zorlanıyoruz gerçekten. Sebebi bu olsa gerek diye düşünüyoruz.? dedi.

Teknoloji Fakültesi için Elbistanlılara çağrıda bulunan Karaaslan, ?Arkadaşlarımız özellikle teknik alanda çalışan arkadaşlarımızı görevlendirerek, fakültemize öğretim üyesi bulma çabası içerisinde olduk. Hatta üniversitelere birer resmi mektup yazarak, kendi birimlerinde bulunan Elbistanlı öğretim üyeleriyle de iletişim kurmak istediğimizi bildirdik. Onların isimlerini ve iletişim adreslerini istedik. Sanırım önümüzdeki günlerde de bu bilgiler gelecek. Çabalarımız bu yönde sürüyor. Aktif hale getireceğimiz tek bölüm için mevcut MYO'nun laboratuvarlarını ve salonlarını dosya hazırlarken gösterdik. Ayrıca bakıma muhtaç binanın da onarılarak hizmete açılacağını bildirdik. Elbistanlı hemşehrilerimizin katkılarıyla restore edeceğimizi ve çok güzel bir yapı ortaya çıkacağını umuyorum.? şeklinde konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber