Diyet kitaplarına ?Karatay' damgası

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 01 Haziran 2012 09:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

2011 yılında ismi en çok duyulan diyet yöntemleri, kitaplarıyla sağlıklı beslenmek isteyenlere yön verdi

KÜLTÜR SANAT SERVİSİ

Popüler olan diyetlerin rekabeti, bu kategorideki kitaplara da yansıdı. Türkiye'nin online kitapçısı İdefix, diyet konulu kitaplar arasında geçtiğimiz yılın en çok satanlarını sıraladı. Listede, satılan diyet kitaplarının yüzde 58'lik bölümünün Canan Efendigil Karatay'ın kaleme aldığı ?Karatay Diyeti?ne ait olduğu ortaya çıktı. Böylece ?Karatay Diyeti?, açık ara ilk sıraya yerleşerek 2011 yılında İdefix üzerinden en çok satılan diyet kitabı oldu.

Pierre Dukan'ın mucidi olduğu ve geçen senenin en çok tartışılan diyetlerinden ?Dukan Diyeti? ise yüzde 18 ile ikinci sırada yer aldı. Canan Efendigil Karatay'ın yazdığı diğer kitap ?Karatay Diyeti'yle Yaşam Boyu Sağlık?, en çok satan üçüncü diyet kitabı oldu. Karatay, yüzde 14'lük orana sahip olan bu ikinci kitabıyla, 2011'in en çok ilgi gören diyet yöntemlerinden birine imza atmış oldu.

Sıralamanın dördüncü ismi, yazdığı ?Taş Devri Diyeti? kitabıyla Prof. Dr. Ahmet Aydın oldu. Söyleşi formatındaki ?Taş Devri Diyeti?, satılan diyet kitaplarının yüzde 5'lik kısmını kapsayarak yaşamlarına sağlıklı beslenmeyle yön vermek isteyenlerin tercihleri arasında yer aldı.

2011'de en çok satan diyet konulu diğer kitaplar ise sırasıyla şöyle:

- ?İlaç Gibi Yemekler?- Ender Saraç,

- ?Acı Reçeteyle Tatlı Son?- Mesut Yar

- ?Afiyetle Diyet?- Dilara Koçak

- ?Kolay Diyet?- Osman Müftüoğlu

- ?Meslek Sırlarım? -Suna Dumankaya

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber