Acar: Özel diş hekimlerinden hizmet alıyoruz diye bir uygulama şu aşamada yok

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 01 Haziran 2012 14:14, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Başkanı Fatih Acar, temmuz ayından itibaren özel diş hekimlerinden hizmet alınması gibi bir uygulamanın şu aşamada söz konusu olmadığını belirterek, ''Üzerinde çalıştığımız, prensip olarak sıcak baktığımız bir konu. Ama bütün boyutlarıyla ortaya çıkan tabloya göre karar verilmesi gerekiyor'' dedi.

Acar, SGK Gönüllüleri tarafından ''Bir kitap var, hayallerim gerçek olsun'' sloganıyla başlatılan kitap bağış kampanyası törenin ardından basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

SGK hastalarının serbest diş hekimlerinden hizmet almasına yönelik çalışmaya ilişkin soru üzerine, Acar, SGK olarak e-reçete, avuç içi damar izi gibi önemli düzenlemeleri hayata geçirmeye çalıştıklarını söyledi.

Serbest diş hekimlerinden sağlık hizmeti alınması konusunun görüşmelerinin devam ettiğini bildiren Acar, sözlerini şöyle sürdürdü:

''Basınımızda yer aldı, 'Temmuz ayından itibaren SGK böyle bir uygulamaya geçiyor' diye. Bu doğru değil. Şu anda çalışma aşamasında yürütülen konular bunlar. Tabii olayın bir finans boyutu var. Maliye Bakanlığı, Hazine yetkilileriyle görüşmemiz gereken konular bunlar. Bunlar da görüşülüyor şu anda. İlave yük getirecekse bu ne kadar olacak. Bu finansman boyutu dışında teknik boyutları var. Sonuçta bizim provizyon sistemine özel diş hekimlerini dahil edeceğimiz bir teknik altyapının kurulması boyutu var. Üçüncü boyut da özel diş hekimlerinden nasıl hizmet satın alınacak, böyle bir kota dahilinde mi alınacak, tamamen açık mı olacak- Bütün bunları Diş Hekimleri Birliği Derneği ile de görüşmek suretiyle değerlendiriyoruz.''

Konunun çalışmaların tamamlanmasının ardından gelecek yıl netleşeceğini bildiren Acar, ''Yani temmuz ayında biz özel diş hekimlerinden hizmet alıyoruz diye bir uygulama şu aşamada söz konusu değil. Bu herhalde yanlış anlaşıldı, basına yanlış bir şekilde intikal ettirildi. Üzerinde çalıştığımız bir konudur, prensip olarak sıcak baktığımız bir konudur. Ama bütün bu boyutlarıyla ortaya çıkan tabloya göre karar verilmesi gerekiyor. Onlar ortaya çıktıktan sonra yine sizlerle bunu paylaşmak suretiyle ne olduğuna karar vereceğiz'' diye konuştu.

-''Bu yıl sonunda nihai şeklini alacak''-

Hangi tedavi hizmetlerinden ne kadar faydalanılacağının net olup olmadığı'' sorusunu ise Acar, şöyle yanıtladı:

''Birçok şey net. Ama bunları nihai karar aşamasına gelmesi için daha da netleştirmek gerekiyor. Yani bizim mesela sözleşme yapacaksak sözleşme taslağımız hazır. Ama sözleşme yapabilmemiz için finansman boyutlarıyla, teknik altyapıyla, hangi hizmetlerin alınıp alınmayacağıyla ilgili bütün bunların nokta koyacağımız aşamaya getirilmesi gerekir. 'Hemen biz bu hizmeti alıyoruz' demek doğru bir yaklaşım olmaz. Gereksiz beklentiye neden olabilir. Onun için bütün bu çalışmaları yaptıktan sonra değerlendirilmesi gereken bir konudur.

Bizim zaten 2012 Eylem Planımızda yer alan 125 eylemimiz var. Bu 125 eylem içerisinden bir tanesi de diş hekimlerinden hizmet satın alınabilmesiyle ilgili çalışmanın yapılarak bitirilmesidir. Bu çalışma bu yıl sonunda nihai şeklini alacak ve karar verilecek. Müspet, menfi, şu aşamada bir şey söylememiz doğru olmaz. Ama çalışılan bir konudur bu.''

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber