Vali Çolak yakılan şantiyeyi ziyaret etti. Terörün amacı bölgeyi geri bırakmak

Siir Valisi Musa Çolak, bölücü terör örgütü militanlarınca yakılan yol yapım şantiyesinde incelemelerde bulundu.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 01 Haziran 2012 14:31, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Siir Valisi Musa Çolak, bölücü terör örgütü militanlarınca yakılan yol yapım şantiyesinde incelemelerde bulundu. Vali Musa Çolak'a ziyaretinde, 3.'cu Komando Tugay Komutanı Tuğgeneral Mehmet Şükrü Eken, Siirt Cumhuriyet Başsavcısı Bayram Bayar, Adalet Komisyon Başkanı Mehmet Taze, İl Emniyet Müdürü Recep Güven, İl Alay Komutanı Albay Ünal Ödemiş eşlik etti. Vali Çolak ve beraberindeki heyet üyeleri, Pervari ilçesine bağlı Kışlacık ve Belenoluk köyü sınırları içinde yapımına başlanan ?Van-Çatak-Şırnak karayolu? yol çalışma alanında bulunan yanmış iş makinelerini inceledi ve yetkililerden bilgi aldı.

Şantiye yetkilileri, akşam yemeği sırasında yukarı şantiyeden alevlerin yükseldiğini gördüklerini belirterek, "Hepimiz dışarı çıkıp baktık. 3 tane makinemiz yanıyordu. Tehlike var diye korkup yanlarına gidemedik. Acı acı onların yanmasını seyrettik. Daha sonra Yukarı Belenoluk Jandarma Karakolu'na haber verdik. Şu anda yanan tek makinemizin değeri 370 bin liradır. Diğer makinelerimizin değeri ise 350- 400 bin lira arasında. Şu anda 1,5 milyon lira zararımız var." dedi.

Vali Musa Çolak, teröristlerin amacının bölgeyi geri bırakmak olduğunu söyledi. Çolak, ?Medeniyetin nimetleriyle buluşturmak için buralarda yol yapıyoruz, vatandaşlarımızın içme sularını, sulama sularını geliştiriyoruz ve köylülerimizin yaşam standartlarını iyileştirmek için böyle hizmetleri vatandaşlarımızın ayaklarına kadar getiriyoruz. işte Van Pervari ve Şırnak yolu Van Karayolları Bölge Müdürlüğü'nce yapılmaya başlanmış ve bu yolu yaparken yolu yapan müteahhidimizin iş makinelerini gördüğünüz gibi teröristler 29.5.2012 tarihinde gece yakıyorlar. İşte bu teröristleri iyi anlamak lazım, hedeflerini iyi anlamak lazım, bunların teröristin amacı bu bölgeye geri bırakmak, insanlarını işsiz bırakmak, eğitimsiz bırakmak ve bu faaliyetlerini sürdürmek." diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber