SGK Gönüllüleri'nden 'Bir kitap ver, hayallerim gerçek olsun' kampanyası

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 01 Haziran 2012 15:11, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Gönüllüleri, ''Bir kitap ver, hayallerim gerçek olsun'' sloganıyla başlatıkları kitap bağış kampanyasıyla, ilköğretim okullarına, çocuk ıslahevlerine ve cezaevlerine gönderilmek üzere 5 bin kitap topladı.

Kampanya nedeniyle SGK binasında gerçekleştirilen törende, kurum çalışanlarından Muhterem Şahin, Van'ın Erciş ilçesinde meydana gelen depremde yaşamını yitiren öğretmen Ahmet Erdem için yazdığı ''Son Ders'' adlı şiiri okudu.

SGK Başkanı Fatih Acar, törende yaptığı konuşmada, SGK Gönüllülerinin, bugüne kadar hep kimsesizlerin, depremde yakınlarını kaybedenlerin, şehit yakınlarının ve gazilerin yanında olduğunu belirterek, bugün de çok anlamlı bir projeye imza attıklarını ve kurum yönetimi olarak bundan memnun olduklarını dile getirdi.

Kurum çalışanlarının, 81 ilde topladıkları 5 bin kitabın, özellikle Van Erciş başta olmak üzere çeşitli yerlere gönderileceğini ve Erciş'te depremde hayatını kaybeden öğretmen Ahmet Erdem anısına kütüphane kurulacağını ifade eden Acar, kampanyanın, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül tarafından başlatılan ''Türkiye okuyor'' kampanyasına destek anlamında da önemli bir adım olduğunu söyledi.

Acar, ''Hepimizin çok daha fazla okumamız gereken bir dönemdeyiz. Kendimizi geliştirmemiz, kendimize yeni hedefler belirleme anlamında, kendimizi biraz daha geleceğe hazırlama anlamında hepimizin mutlaka kitap okuması gerekiyor. Geleceği, güncel konuları takip etmemiz gerekiyor'' dedi.

SGK Başkanı Acar, kampanyanın, sosyal organizasyonlar konusunda diğer kamu kurum ve kuruluşlarına da örnek olması gerektiğini kaydetti.

Acar, konuşmasının ardından, kampanyada en fazla kitap toplayan SGK personeli Halil İbrahim Kılıçkaya'ya plaket verdi.

-Depremde şehit olan öğretmen Erdem'in anısına kütüphane-

Kampanyada toplanan kitaplarla Van'ın Erciş ilçesinde Kocapınar 50. Yıl İlköğretim ile Kırıkkale'de Çelebi İlköğretim okullarına SGK Gönüllüleri Kütüphanesi oluşturulacak.

Kocapınar 50. Yıl İlköğretim Okulu'nda açılacak kütüphane, depremde hayatını kaybeden öğretmen Ahmet Erdem'in anısına kurulacak.

Ayrıca Şırnak Yeniaslanbaşar'da Şehit Mehmet Karakurt İlköğretim Okulu'na, Ankara Açık Ceza İnfaz Kurumu'na ve Ankara Çocuk Eğitimevi kütüphanelerine de kitap gönderilecek.

SGK Başkanı Acar da Mehmet Akif Ersoy'un ''Safahat'' adlı eseriyle kampanyaya destek verdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber