Çarşının pazar günleri açılması için çalışma başlatıldı

Bursa'da Tarihi Çarşı ve Hanlar Birliği yönetimi, çarşının pazar günleri de açık olması için çalışma başlattı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 01 Haziran 2012 15:14, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Tarihi Çarşı ve Hanlar Birliği Başkanı Bülent Erginal, Yönetim Kurulu üyeleri ile Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar'a ziyaret etti. Belediyenin yatırımlarıyla çarşının eski etkinliğine kavuştuğunu anlatan Erginal, ilettikleri tüm ihtiyaçların Osmangazi Belediyesi tarafından giderildiğinin altını çizdi.

Bölge esnafı olarak pazar günü kapalı çarşının kapılarının açık olmasını istediklerini dile getiren Erginal, "Biz çarşı esnafı olarak pazar günleri de çarşımızın açık olmasını istiyoruz. Çarşının kapıları açık olsun. İsteyen esnaf pazar günü de çalışsın. Yine çarşımızın akşamları da biraz daha geç kapanmasını istiyoruz. Osmangazi Belediye Başkanımız Mustafa Dündar'a hizmetleri nedeniyle teşekkür ederken, bu konuda da desteğini istiyoruz." dedi.

Çarşı bölgesinde otopark sorununu da bir kez daha gündeme getiren çarşı esnafı, hanlarda belediyenin desteğiyle yıl boyu etkinlikler düzenlenmesini talep etti.

Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar ise Bursa'nın kalbi olarak nitelendirdiği çarşının Bursa turizmine hizmet etmesi için ellerinden gelen desteği verdiklerini kaydetti. Tarihi çarşının sadece Bursa için değil Türk turizmi için de önemli bir merkez olduğunu anlatan Dündar, bundan sonra da çarşıyı desteklemeyi sürdüreceklerini ifade etti.

Çarşının pazar günü de açık olmasını desteklediklerini anlatan Dündar, otopark sorununun çözümü noktasında ise Osmangazi Belediyesi'nin bölgede otoparka çevirebileceği alan olmadığını söyledi. Dündar, sorunun çözümü noktasında arayışların sürdüğünü ifade etti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber