BDP'li Demirtaş'ın açıklama yaptığı yerde, mermi bulundu

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 01 Haziran 2012 15:01, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, basın mensuplarının sorularını yanıtladığı esnada yerde M16 mermisi bulundu. Demirtaş, bunun açık bir tehdit olduğunu savundu.Demirtaş, Kayapınar Belediyesi Kültür Merkezi'nde gazetecilerin sorularını yanıtladığı esnada, hemen arkasında yer alan M16 mermisi dikkat çekti. Bunun açık bir tehdit olduğunu söyleyen Demirtaş, bu tür hareketlerle caydırılabileceklerinin düşünüldüğünü belirtti. Demirtaş, "Başbakan neler yaptığını görmelidir. Bizi hergün kalleşlikle suçluyor. Bu tehditlerle bizi yıldıramayacak." dedi.

BDP Eş Genel Başkanı Gülten Kışanak ise bu tür tehditlerin sadece tehdit edenlerin ucuzluğunu ortaya koyduğunu belirtti. Devletin kirli yüzünden derin komplolarından korkmadıklarını ifade eden Kışanak, asit kuyuları ve faili meçhul cinayetlerin kendilerini yıldırmadığını kaydetti.

Demirtaş'ın konuştuğu yerdeki merminin sırrı ortaya çıktı

BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Kayapınar'da basın açıklaması yaptığı yerde bulunan mermiyi, bir yerel televizyon kanalı muhabirinin cebinden düşürdüğü ortaya çıktı.Kayapınar ilçesindeki kültür merkezinde düzenlenen 2. Ekoloji ve Yerel Yönetimler Konferansı'na katılan Demirtaş ve BDP Genel Başkan Yardımcısı Gültan Kışanak'ın gazetecilere açıklama yaptığı yerde, uzun namlulu silaha ait bir mermi bulundu.

Demirtaş, bunun üzerine yaptığı açıklamada, ''tehdit'' edildiklerini belirterek, bu konuda hükümeti eleştirdi.

Daha sonra bir açıklama yapan BDP Diyarbakır İl Başkanı Zübeyde Zümrüt, Diyarbakır'da yerel bir televizyon kanalında muhabirlik yapan bir kişinin merminin kendi cebinden düştüğünü ifade ettiğini bildirdi.

Muhabirin başka bir habere gitmek için acilen çıkmak istediği sırada anahtarını çıkarırken, merminin cebinden düştüğünü anlattığını belirten Zümrüt, bu kişinin daha sonra ifade vermek üzere polis merkezine gittiğini sözlerine ekledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber