40 yıl sonra öğretmen ve arkadaşlarıyla bir araya gelip hasret giderdiler

Erzurum Lisesi 1972 mezunları, 40 sene sonra bir araya gelerek hasret giderdi. Dönemin öğretmenlerinin de katıldığı etkinlikte dönem arkadaşları, görüşmeyi tekrarlama planı yaptı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 01 Haziran 2012 16:12, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Erzurum Lisesi'nin 1972 yılı mezunları 40 sene sonra bir araya geldi. Yücel Amil'in organizesiyle düzenlenen programa, 22 ilden yaklaşık 100 mezun katıldı. Akademisyen, işadamı, asker emeklileri, eski milletvekilleri, bürokratlar ve memurdan oluşan mezunlar, 40 yılın hasretini birbirlerine sarılarak giderdi. Etkinliğe dönemin müdür baş yardımcısı İhsan Erdem, İngilizce Öğretmeni Bilge Seval ve Kimya Öğretmeni Ziya Yavuz da katılarak mezunların sevinçlerine ortak oldu. Arkadaşlarıyla birlikte sıralara oturan mezunlar, öğretmenlerini dinledi. Vatana-millete hayırlı öğrenciler yetiştirmenin mutluluğunu yaşadıklarını ifade eden öğretmenler, gözyaşlarıyla öğrencilerinden 40 yıl sonra helallik aldı.

Programı düzenleyen Yücel Amil, Erzurum Lisesi 1972 yılı mezunları olarak böyle bir programda bir araya gelmenin mutluluğunu yaşadıklarını ifade etti. Öğrencileri bir araya getirenin Erzurum ve Erzurum Lisesi sevdası olduğunun altını çizen Amil, "Bu okuldan mezun olduk. 40 yıl sonra 100 mezun böyle bir programda bir araya gelebiliyorsa bu Erzurum ve Erzurum Lisesi'nin sayesindedir. Erzurum sevdası sayesindedir. Demek ki arkadaşlarımızda Erzurum sevdası devam ediyor." dedi.

Etkinliğe 40 yıl önce Erzurum'dan çıkmış mezunların da katıldığını vurgulayan Amil, birçoğunun ise ondan sonra ilk defa buluştuğunu kaydetti.

Programın sonunda okul bahçesine çıkan mezunlar, müdür baş yardımcısı İhsan Erdem'in komutuyla İstiklal Marşı okudu. Öğrenciler akşam ise pansiyonda birlikte yemek yeme kararı aldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber