Yıldırım: Türkiye havacılık da dünyanın en hızlı büyüyen ülkesi

Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, Türkiye'nin son yıllarda havacılık alanında dünyanın en hızlı büyüyen ülkesi olduğunu belirterek, 2003'ten bu yana 15 milyon vatandaşın ilk defa uçakla seyahat ettiğini söyledi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 01 Haziran 2012 18:26, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Hava limanları için temin edilen kurtarma, çizgi makinesi ve mobing kontrol kulesinin hizmete verilmesi törenine, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırm ile AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik katıldı. Programda konuşan Binali Yıldırım, herhangi bir ihtiyaç halinde gerek arama kurtarma gerekse hava seferlerinin düzenli devam etmesi açısından yeni alınan araçların önemli bir işleve sahip olduklarını kaydetti. Son 9 yılda Türk Hava Yolları'nın destan yazdığını ifade eden Bakan Yıldırım, Türkiye'de 2003 yılında 33 milyon toplam iç ve dış hatlarda seyahat yapılırken 2011 yılı itibariyle bu sayı 119 milyona ulaştığını söyledi. Yıldırım, 'Hava yolu halkın yolu' söyleminin eyleme geçtiğini de dile getirdi. 15 milyon vatandaşın ilk defa seyahat yapma imkânını elde ettiğini bildirdi. Sektörün cirosunun 15 milyar dolara çaktığını da dile getiren Yıldırım, şöyle konuştu:

?Türkiye havacılıkta en hızlı büyüyen ilk ülke olmuştur. Bugün 6 havayolu şirketi 7 merkezden toplam 47 merkeze seferler gerçekleştirebilmektedir. 2003'te 60 noktaya sefer yapılırken bu gün bu sayı 175'in üzerine çıkmıştır. Afrika'nın 20 noktasına sefer yapılmaktadır. 120 ülkeyle hava anlaşmasını yapmış olduk. Sivil havacılığımızda aradan 9 yıl geçmesine rağmen havacılıktaki taşıma ücreti 2003'ün gerisinde. Türk sivil havacılığında bulunana orta ve uzun menzilli uçakların sayısı 110'dan 350'ye çıkmıştır. Gerek TSK gerekse şirketlerin yeni siparişleri 100 civarındadır. Özel jetlerin sayısı birden 104'e çıkmıştır. Bu rakamlar Türk havacılığının büyük gelişmelerini gösterir."

Bu büyümenin havacılık alanında güvenliğin arttırılmasına katkı sağladığını ifade eden Yıldırım, ?Tıpkı iletişimde olduğu gibi burada da tedbirlerimi almıştık. En son Van'da meydana gelen depremde gördüğümüz gibi.. Depremde, süreç açısından seyyar kulesi ile yeni terminali ile hizmete kesintisiz devam ettiğini gördük. Bu kule kurumun kendi imkânları yaptığı hizmettir. Bunu her yere bütün hava alanlarına götürdüğünüzde aynen sabit kulelerde olduğu gibi hizmet vermeye devam edebiliyorsunuz. Herhangi bir kaza anında olan şey, en önce olay yerine ulaşmak ve müdahalede bulunmaktır. Bu teçhizatları ne kadar hızlı kullanabilirsek, bir başarıyı yakalama şansına sahip oluruz. ? diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber