Taşeron işçiler, iş garantisi istedi

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı önünde eylem yapan Türkiye İşçi Dernekleri Platformu (TİDEP) üyeleri taşeron işçilere iş garantisi ve statü verilmesini istedi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 01 Haziran 2012 18:29, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Bakanlık önünde toplanan grup adına konuşan TİDEP Basın Sözcüsü Adem Kuru, taşeronlaşmanın emeği ve alın terini sömürdüğünü söyledi. Kuru, emek sarf eden işçilerin haklarının bir takım menfaat düşkünleri tarafından sömürülmesine ve bunları denetleyecek mekanizmaların aktif olmamasına karşı olduklarını belirtti. Kamu kurum ve kuruluşlarında asıl işleri taşeron işçilerin yaptığını kaydeden Kuru, "Kamu ile sözleşme yaparsak, hiç bir işçinin özlük hakkı diye bir sorunu kalmayacak. Mesai, yemek, yol yıllık izin, süt izni, mazeret izni, maaşın zamanında ödenmesi gibi sorunlar kalkacak. Ama taşeron firmalarla sözleşme imzalanmaya devam ederse bu haklardan mahrum bırakılmaya devam edeceğiz." dedi. Asıl çözümü yapacak kurumun bakanlık değil başbakanlık olduğunu söyleyen Kuru, kendilerine iş garantisi ve statü verilmesini istedi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a seslenen Kuru, "Başbakanım?kürtaj yapan cinayet işlemiştir' derken asgari ücretle beş kişilik aileyi sefalete sürükleyenler cinayet işlememişmidir? Cinayet sadece ölümle olmuyor. Asıl cinayet ölüme mahkum etmekle oluyor. İşte biz 500 bin kişilik kamu işçileri de adeta ölüme mahkum edildik ve tek kurtuluş sizin ağzınızdan çıkacak statü kazanmamızdır." şeklinde konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber