Somali diasporasından Türkçe talep: Askerlerimizi siz eğitin

İstanbul Kongre Merkezi'nde düzenlenen 2. İstanbul Somali Konferansı'nın ardından düzenlenen basın toplantısında söz alan bir Somali vatandaşı, ?Güvenlik güçlerimizi Türkiye eğitsin.? talebinde bulundu.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 01 Haziran 2012 22:04, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

California'da yaşadığını söyleyen Ahmed Şekurey, Türkçe olarak, ?Bütün dünya, Somali'nin en tehlikeli yer olduğunu söylüyor ama siz oradasınız. Size gönülden teşekkür ediyoruz.? dedi.

Somali'ye destek veren Türk siyasetçilerin ve STK yöneticilerinin isimlerini anan Şekurey, En büyük Türkiye, en büyük Fenerbahçe.? diye sözlerini noktaladı.

Türkçeyi güzel kullandığı için Şekurey'e teşekkür eden Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Türkiye'nin şu ana kadar Somali halkının ekonomik kalkınması ve insani durumunun iyileştirilmesine yoğunlaştığını hatırlattı. Somali güvenlik güçlerinin eğitilmesi için bir fon girişiminde bulunduklarını hatırlatan Davutoğlu, ?Türkiye, bütün Somalilileri kuşatacak şekilde, hiç kimseyi dışarıda bırakmayacak bir güvenlik yapılanması için elinden gelen her türlü desteği verecek. Özellikle de eğitim yoluyla Somali güvenlik güçlerinin suretiyle de bu yapılanmanın sağlam bir zemine oturmasını sağlayacak.? dedi. Bakan Davutoğlu, Somali'ye her alanda yardımlarının süreceği sözünü verdi ve ?Bundan da Somalili kardeşlerimizin emin olması lazımdır.? dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber