Bakan Yılmaz: Üniversite, Bingöl'ün kalkınmadaki lokomotifidir

Bingöl Üniversitesinin Akademik ve Hizmet Binası'nın temel atma töreni Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz'ın katılımıyla gerçekleştirildi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 01 Haziran 2012 22:05, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Cevdet Yılmaz, ''Bingöl Üniversitesi Bingöl'ün göz bebeğidir. Bingöl'ün kalkınmasında, gelişmesinde, daha ileri noktalara gitmesinde, lokomotif kurumumuzdur.'' dedi.

Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, konuşmasında Bingöl Üniversitesi'yle iftihar ettiğini söyledi. Bingöllülerin üniversiteye sahip çıkmasını isteyen Yılmaz ''Bingöl Üniversitesi Bingöl'ün göz bebeğidir. Bingöl'ün kalkınmasında, gelişmesinde, daha ileri noktalara gitmesinde, lokomotif kurumumuzdur. Biz böyle görüyoruz. Sadece binaları ile değil, sadece fiziki yapılarıyla, yollarıyla, laboratuvarlarıyla, kütüphaneleriyle, sosyal tesisleriyle, lojmanlarıyla değil. Asıl öğretim elemanlarıyla, idari kadrosuyla ve ondan da öte öğrencileriyle Bingöl'ün göz bebeğidir.'' diye konuştu.

Yıllarca Bingöl'ün Üniversite özlemi duyduğunu dile getiren Yılmaz, '' Bingöl'ün geleceğini düşünen insanlar hep bu konu üzerinde durdular. Maalesef 2006 yılına kadar böyle bir şey mümkün olmadı. O tarihte hükümetimiz bir politika belirledi. Bütün illerin bir üniversitesi olsun. Üniversitesi olmayan bir il kalmasın dedik. Bunu 5-10 sene önce birileri söylemiş olsa her halde gülüp geçerdik. Öyle bir şey olur mu derdik. Fakat çok şükür şuan da Türkiye'de üniversitesi olmayan bir tek ilimiz kalmadı. Bu gerçekten büyük bir başarıdır.'' ifadelerini kullandı.

Bingöl Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Gıyasettin Baydaş ise üniversite hakkında detaylı bilgiler verdi. Bingöl Üniversitesi'nin emsalleri arasında öne çıktığına dikkat çeken Baydaş ''2008 yılının Eylül ayında 23 rektör göreve başladık. Yeni kurulan 23 üniversitenin başına aynı gün 23 rektör atandı. Bu üniversitelerin bir kısmı henüz üniversite olmadan yıllar önce 3-4 fakülteye sahiplerdi. Bunlardan biri, 20 yıllık 3 fakültesi olan bir kuruluştu ve o fakültelerde yüksek lisans ve doktora yapılıyordu. Bingöl'de 2008'de 500 öğrencisi olan bir yüksekokul vardı. 4 öğretim üyesi vardı. Ama tüm bunlara rağmen, Bingöl Üniversitesi fiziki altyapısıyla, akademik kadrosuyla, bilimsel çalışmaları ve öğrenci sayısındaki artışıyla bu bahsettiğimiz üniversitelerin tümünü geride bırakmıştır. '' ifadelerini kullandı.

"PİST İNŞAATI HIZLI BİR ŞEKİLDE YAPILIYOR"

Üniversite'de gerçekleştirilen törenden sonra inşaat halinde olan Bingöl Havaalanına giden Yılmaz, çalışmaları yerinde inceledi. İnşaatların hızlı bir şekilde ilerlediğini söyleyen Yılmaz '' Maalesef geçen sene bir terör saldırısı olmuştu. O bir miktar işlerimizi aksatmıştı. Ondan sonra çalışmalar hızlı bir şekilde tekrar başladı. Şu anda pist inşaatı hızlı bir şekilde yapılıyor. Onu inceledik, müteahhit firma yetkilileriyle görüştük. Terminal binasını gezdik, oradaki yetkililerle görüştük. İhata duvarı ve emniyet binası çalışmaları ayrı firmalar tarafından gerçekleştiriliyor. Amacımız fiziki olarak bütün bu çalışmaları tamamlamak, Bingöllümüzü bu havaalanına kavuşturmaktır. Anormal bir durum olmadığı sürece bu hedefimize varacağımıza inanıyoruz.'' değerlendirmesinde bulundu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber